Je woont in een prachtige woning die betreffende de indeling en inrichting aan jouw wensen voldoet? Dit kan voor de buitenkant van de woning anders zijn. Vind je de kleur van de buitengevel niet zo mooi? Of vindt je de buienzijde juist erg saai overkomen, zodat je huis van buitenaf niet aansprekend is? Daar is zeker wat aan de te doen. Je kunt maatregelen nemen om de buitenkant van je huis te verfraaien. Hiervoor zijn verschillende opties.

Verander de gehele met gevelbekleding

Als je een woning koopt, dan kun je over de binnenzijde erg enthousiast zijn, maar misschien vind je de bakstenen die gebruikt zijn minder fraai? Je vervangt uiteraard niet zomaar even de bakstenen, dus de meeste mensen zullen er aan proberen te wennen. Dit hoeft niet, als je gevelbekleding plaatst. Gevelbekleding is beplating die je tegen de gevel monteert, zodat de bakstenen niet meer zichtbaar zijn. Gevelbekleding kan uit verschillende soorten materialen bestaan, zoals hout, kunststof, metaal of composiet. Zo maak je de buitenkant van het materiaal en in de kleur die jij het mooiste vindt.

Plaats een deurluifel

Sommige huizen hebben een ronduit saaie uitstraling. Ook als jij in een rijtjeshuis woont, waarbij ieder huis er hetzelfde uitziet, dan heb je misschien de behoefte om je te onderscheiden van de rest? Dit kan vrij eenvoudig door een deurluifel te plaatsen. Een deurluifel wordt ook wel een voordeur afdakje genoemd. Een deurluifel doorbreekt een saaie gevel, zodat het aanzicht een stuk interessanter is. Ook de uitstraling van de deurluifel speelt een rol. Bijvoorbeeld een deurluifel met een aparte vorm. In plaats van een rechte afdak, kies je voor een gebogen deurluifel of in de vorm van een zadeldak. Een deurluifel is naar wens in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals hout, glas, kunststof of aluminium. Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje in het grote assortiment van Jansa.

Schilderen van de buitengevel

Als de kleur van de buitenkant van jouw woning niet mooi is, dan kun je beslissen om de buitenkant te schilderen. In principe heb je dan keuze uit alle kleuren, al moet je uiteraard wel rekening houden met bepaalde gemeentelijke eisen. Als jij een zeer specifieke kleur wilt gebruiken, kan het geen kwaad om advies te vragen aan de welstandscommissie van de gemeente waar je woont. Met het schilderen van de buitengevel krijgt je huis ineens een heel andere uitstraling.

Nieuwe voegen aanbrengen

Sommige muren zijn van zichzelf helemaal niet lelijk of saai, maar zijn door de jaren heen lelijk geworden door bijvoorbeeld schade aan de voegen. De voegen doen meer voor het uiterlijk dan je misschien verwacht. Door de gevel opnieuw te laten voegen, ziet je huis er als nieuw uit en je kijkt weer met een frisse blik naar de buitenkant van jouw huis.

Plaats een aanbouw of een serre

Met het plaatsen van een aanbouw of een serre, sla je twee vliegen in één klap. Je verfraait hiermee de buitenkant van jouw huis en tegelijkertijd vergroot je het oppervlak. Je krijgt er dan een extra kamer bij. Dit is erg praktisch en het aanblik op je huis is heel anders dan voorheen. Tevens zorgt een aanbouw of een serre voor een hogere waarde van de woning.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.