Het inrichten van je woonkamer is altijd best lastig. Alles moet goed bij elkaar passen en er moet een bepaalde sfeer ontstaan in huis. Wat je zeker niet mag vergeten bij het inrichten van je woonkamer is een vloerkleed. Een vloerkleed kleed je woonkamer aan en het zorgt voor een stukje comfort. Een vloerkleed kan al snel zorgen voor de juiste sfeer en warmte die je graag wil hebben in je huis. Maar ook vloerkleden zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, waardoor het best lastig kan zijn om de juist te kiezen. Waarom is een vloerkleed dan zo ideaal in huis?

Kleur van je vloerkleed

Als je kiest voor een vloerkleed in je woning dan is het belangrijk dat je de juiste kleur kiest.  Kleuren spelen namelijk een grote rol in hoe wij ons als mens zich voelen. Wij zijn zeer gevoelig voor visuele prikkels, zoals dus het herkennen van kleur. Door het kiezen van de juist kleur voor jouw vloerkleed kan je woning zomaar omgetoverd worden in een woning vol positieve energie.

Een positieve kleur is geel. Dit zal misschien niet de eerste kleur zijn waar je aan denkt bij het kopen van een vloerkleed, maar deze kleur kan wel zorgen voor een gezellige boel in huis. Geel wordt vaak gezien als een positieve kleur die veel energie geeft.  Uiteraard is het vooral belangrijk dat je jezelf goed voelt bij de inrichting en dus ook de kleur en vorm van je vloerkleed.

vloerkleed

Materiaal van je vloerkleed

Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden. Een belangrijk aspect is het materiaal van het vloerkleed. Een wollenvloerkleed zorgt bijvoorbeeld al snel voor warmte en comfort in huis. Een wollen vloerkleed van floorpassion.nl is een hele goede optie in je huis. Een wollen vloerkleed is lekker voor je blote voeten. Heerlijk om hier op te lopen zonder het koud te krijgen. En ook al zou je denken dat een wollen vloerkleed ook nadelen heeft. Hierbij het navolgende: een wollen vloerkleed heeft amper nadelen. Het is namelijk goed te onderhouden. Om te zorgen dat je vloerkleed zo lang mogelijk mooi blijft hoef je maar een paar kleine dingen te doen. Hieronder een aantal tips om je vloerkleed zo lang mogelijk schoon te houden:

–                zorg dat je het vloerkleed elke week even uitklopt. Zo kan er geen viezigheid in je vloerkleed blijven hangen.

–                draai je vloerkleed elke 6 maanden ongeveer even 180 graden om. Zo zorg je er voor dat elke kant van het vloerkleed evenveel gebruikt wordt.

–                zorg er voor dat je het vloerkleed van rand tot rand stofzuigt. Wol houdt namelijk gemakkelijk vuil vast. Als je van rand tot rand stofzuigt weet je zeker dat je niks mist.

Dit zijn wel de belangrijkste tips om je vloerkleed zo lang mogelijk mooi te houden.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.