Een nieuwe kast kopen is niet eenvoudig. Want hoewel het aanbod tegenwoordig ontzettend groot is, blijft het kopen van een kast heel persoonlijk. Wat de één een prima kast vindt, zal de ander juist weer verafschuwen of afdoen als een gigantische miskoop. Het gaat er hierbij dan ook voornamelijk om wat jij nodig hebt om van een prima kast te genieten. Welke kleding draag je voornamelijk? Maak je vooral gebruik van een hang- of leggedeelte? Hoe zit het met de beschikbare ruimte in de woning? Hoe groot mag de kast maximaal zijn? Als je de globale maten weet en ook op de hoogte bent van je eigen specifieke wensen, dan kun je eenvoudig een kast op maat laten maken. Een juiste indeling is hierbij van essentieel belang. Daarom 3 tips bij het indelen van een geheel nieuwe kast!

1. Kijk kritisch naar je huidige kast

Er is natuurlijk een reden waarom je je huidige kast graag wilt vervangen. Wellicht voldoet deze niet helemaal meer aan jouw wensen of past deze straks simpelweg niet meer in een nieuwe woning. Wat de reden ook mag zijn dat je een nieuwe kast wilt kopen, je begint dus ook altijd met kritisch kijken naar je huidige kast. Want wat is de reden dat deze weggaat? Als je die reden weet, dan weet je ook welke dingen je absoluut moet vermijden bij het kopen van een nieuwe kast.

Heb je ten opzichte van je huidige kast meer of juist minder opbergruimte nodig? Vind je het belangrijk om speciale opbergvakken te creëren, zodat je veel gebruikte items makkelijker kunt terugvinden? Allemaal dingen om rekening mee te houden en die je door kunt geven indien je een kast speciaal op maat laat maken.

2. Maak een grove schets

Weet je wat je ongeveer wilt voor jouw kast? Begin dan met het maken van een grove schets. Hou hierbij rekening met de hoeveelheid opbergruimte die nodig gaat zijn en ook eventueel het maken van bijzondere opbergvakken. Deze opbergvakken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het bergen van stropdassen, riemen, maar ook die ene bijzondere avondjurk of een mooi pak. Verwerk dit allemaal in een mooie schets, inclusief de bijbehorende maten. Zo is het voor de leverancier veel gemakkelijker om de kast geheel naar wens te maken.

3. Het oog wil ook wat

Een nieuwe kast moet natuurlijk niet alleen heel praktisch zijn, maar mag er ook best wel een beetje leuk uitzien. Daarom is het goed om ook alvast een beetje over de uitstraling van de nieuwe kast na te denken. Hoe zou jij je huidige interieurstijl het beste omschrijven en welke kast past hier het beste bij. Zo past een houten kast perfect bij een landelijk of industrieel interieur. Of kies je juist voor een stoere, robuuste kast? Werkelijk alles is mogelijk. Jij hoeft het alleen maar te verzinnen en in de meeste gevallen kunnen je wensen gerealiseerd worden. Geheel afhankelijk van de talloze materialen en kleuren die je kiest.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.