De juiste verlichting is van essentieel belang voor een goede wooninrichting. Wanneer het lichtplan niet goed klopt, zal dit een enorm negatief effect hebben op het totale interieur. Helaas is er nog altijd een grote groep mensen die hier in eerste instantie te licht over nadenkt en vervolgens voor grote problemen komt te staan. Tijd om hier verandering in te brengen. Want voor welke verlichting kies je nu precies? Waar let je op? En hoe weet je zeker dat deze aan al jouw persoonlijke wensen voldoet. Hier vind je 3 tips!

1.     Begin met het maken van een lichtplan

Wie nog niet bekend is met de wereld van licht zal versteld staan van alle verschillende mogelijkheden. Niet alleen op het gebied van design, maar ook op het gebied van functie. Iedere lamp moet de juiste rol kunnen vervullen. Anders kan het wooncomfort in geding komen. Denk daarom altijd eerst goed na over de functie van de verlichting. Je kunt niet zomaar een mr16 led spot gebruiken als je niet weet hoeveel verlichting er nodig is. Eerst nadenken en dan pas doen.

Is er bijvoorbeeld een heel ongezellig hoekje in de woonkamer en kan deze wel wat extra licht gebruiken? Dan is sfeerverlichting een prima keuze. Eet je niet alleen graag aan de eettafel, maar leg je hier ook nog wel eens een laatste hand aan het werk of doen de kinderen hier hun huiswerk? Dan is niet alleen sfeerverlichting van belang, maar moet er ook voldoende werkverlichting aanwezig zijn.

Betrek je een nieuwe woning? Dan is het eerst belangrijk om bij iedere ruimte stil te staan en de sfeer op deze plek in je op te nemen. Bedenk vervolgens goed welke functie deze ruimte vervult en welk licht hierbij past. Breng dit allemaal in kaart met een duidelijk lichtplan.

2.     Verdiep je in de huidige trends

Een nieuwe woning inrichten is altijd heel spannend. Stiekem ook wel heel leuk. Dit is namelijk hét moment om al jouw interieurwensen uit te laten komen. Wanneer alles eenmaal staat en de muren in de verf zitten, wordt het alweer veel lastiger om later nog een flinke make-over te doen. Zorg er daarom voor dat alles direct on-point is en verdiep je in de huidige woontrends. Verlichting is namelijk niet alleen functioneel, maar dient ook nog eens als sfeermaker. Verlichting kan een interieur maken of breken. Bekijk daarom de komende weken veel verschillende lampen, ontdek de diverse stijlen en doe inspiratie op via Pinterest. Hier kan je eenvoudig een moodboard samenstellen, zodat shoppen straks een stuk eenvoudiger wordt.

3.     Schakel een interieurspecialist in

Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om jouw interieur te verrijken met nieuwe verlichting. Bovendien bieden veel grote meubelzaken tegenwoordig ook de mogelijkheid aan om samen met jou een interieurplan op te stellen. Maak handig gebruik van deze interieurspecialist. Hij of zij weet namelijk precies te vertellen welke verlichting nodig is, waar deze geplaatst moet worden en voor welke stijl lampen je moet kiezen. Zo maak je binnen mum van tijd een goed lichtplan.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.