De slaapkamer is al tijden niet meer alleen een ruimte om in te slapen. Dit is de plek waar je heerlijk tot rust komt, kan relaxen na een lange werkdag of natuurlijk voor een beetje romantiek binnen je relatie zorgt. Romantiek in de slaapkamer is natuurlijk nooit verkeerd. Maar wat als jullie slaapkamer eigenlijk alles behalve romantisch oogt? Als je romantische bui direct wordt verstoord door de uitstraling van de ruimte? Dan is het hoog tijd om de slaapkamer aan te pakken. Met de volgende tips maak jij van de slaapkamer de meest romantische plek in huis. Complete slaapkamers vol romantiek, ben jij er al klaar voor?

Let op het kleurgebruik

Wist je dat de kleurkeuze voor de slaapkamer jou al direct in een romantische stemming kan brengen? Een witte of zwarte kamer is meestal niet bevorderlijk voor de romantische sfeer. Wanneer je echter kiest voor romantische pasteltinten zal je merken dat er een liefelijke en misschien zelfs wel een dromerige sfeer ontstaat. Ideaal om jouw partner mee te verleiden. Als jullie je fijn voelen in de slaapkamer volgt de romantiek meestal vanzelf.

Kies voor sfeerverlichting

Je moet natuurlijk nooit overdrijven, maar een beetje sfeerverlichting mag in een romantische slaapruimte natuurlijk nooit ontbreken. Een paar brandende kaarsjes zijn immers direct een geweldige sfeermaker. Zorg er natuurlijk wel voor dat je aan de veiligheid denkt. Als je verwacht dat het een spannende avond gaat worden, moet je de kaarsjes natuurlijk niet te dicht bij het bed zetten om omstoten te voorkomen. Verspreid kaarsjes in verschillende groottes door de ruimte. Zet ze bijvoorbeeld op de vensterbank of een gedeelte op het nachtkastje. Ook een ouderwetse kandelaar aan de muur kan heel sfeervol zijn.

Vind je kaarsjes net wat te gevaarlijk? En ben je bang dat je deze in onhandigheid omstoot? Dan zijn er gelukkig nog meer manieren waarop je meer sfeer in de slaapruimte kunt brengen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk lichtsnoer die je langs de deur of boven het bed kunt hangen. Een instant sfeermaker!

Meer groen in de slaapkamer

De grootste fout die je kunt maken is een complete slaapkamer aanschaffen en verder geen aandacht meer aan de details besteden. Natuurlijk kan je een hoop prachtige meubelstukken in een slaapruimte zetten, maar levert dat ook meer sfeer op? Of is dat eerder praktisch dan sfeervol?

Om meer romantiek in de slaapkamer te brengen is het belangrijk dat je ook meer oog voor de details hebt. Haal bijvoorbeeld ook meer groen naar de ruimte. Planten en bloemen doen het altijd goed voor een romantische sfeer. Als je ze regelmatig vervangt en goed onderhoudt hoeft dit geen enkel probleem te kosten. Wil je echt romantisch te werk gaan? Zet dan een bosje rode rozen in de slaapkamer. Dat zal je partner zeker waarderen!

Vermijd rommel in de slaapkamer

Vind je het altijd lastig om de slaapkamer netjes te houden? Probeer hier dan voortaan wel meer rekening mee te houden. Als je voordat de romantiek kan beginnen eerst alles in de ruimte moet opruimen is dit natuurlijk een instant moodkiller. De slaapkamer is immers een plek waar je samen tot rust moet komen. Hier moet je je niet ergeren aan de rotzooi die er ligt. Investeer daarom in voldoende opbergruimte en maak hier dankbaar gebruik van. Zo verhoog je direct de romantiek in de slaapkamer.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.