Het lijkt nu misschien nog ver weg, maar over enkele maanden moeten we er weer aan geloven: hete en plakkerige zomernachten. Hoewel sommige mensen niet kunnen wachten op de warmere dagen, betekent dit ook vaak een slechtere nachtrust. Om goed te slapen is het belangrijk dat het lichaam kan afkoelen. Als je lichaam zijn warmte niet kwijt kan, kunnen de hersenen de slaapstand minder goed bereiken. Hierdoor kom je slecht in slaap en is het ook lastiger om door te slapen. Wil jij de komende zomer niet gebukt gaan onder een slecht nachtritme? Wij geven 4 tips om overheerlijk te blijven slapen!

1.    Schaf een vochtregulerend matras aan

Gemiddeld verlies je een kwart liter vocht per nacht. Tijdens tropische nachten ligt dit aantal nog veel hoger, doordat je sneller transpireert. Het is belangrijk dat dit vocht ook ergens naar toe kan. Schaf daarom een vochtregulerend matras aan. Een matras bij Weidswonenenslapen beschikt over eigenschappen die de nachtrust voor iedereen kan bevorderen. Laat je informeren door de adviseurs, zodat je zeker de juiste keuze maakt. Met een goed en kwalitatief matras kom jij de hete zomermaanden zeker door.

2.    Luchtig dekbed

Tijdens de warmste zomernachten moeten de meeste mensen er niet aan denken om onder een dekbed te liggen. Toch zijn er ook mensen die niet zonder een dekbed kunnen slapen. Wat dan? Gelukkig bestaat er een simpele oplossing: 4 seizoenen dekbedden kunnen ieder seizoen gebruikt worden. Voor de zomer gebruik je een zeer dun en luchtig dekbed, die voldoende geborgenheid geeft en jou de mogelijkheid biedt om je warmte makkelijker kwijt te kunnen. In de winter schakel je over op een dikker dekbed, zodat je niet wakker wordt van de kou. Zo geniet je van alle voordelen van een dekbed, zonder dat je nachtrust in gevaar komt.

3.    Houd het hoofd koel

Het is ontzettend belangrijk dat jouw lichaam zijn warmte kwijt kan tijdens de warmste zomernachten. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als er geen zuchtje wind staat, is het lastig om meer koelte in de slaapkamer te krijgen. Gelukkig zijn er wel enkele tips waarmee je de warmte zoveel mogelijk uit de slaapkamer kunt houden.

Houd de gordijnen en deuren overdag zoveel mogelijk gesloten. Hoe aanlokkelijk het ook is om de ramen te openen, doe dit niet! Door de ramen overdag te openen, haal je enkel nog meer warmte in huis. Kies er daarom voor om na zonsondergang de ramen tegen elkaar open te zetten en tocht te creëren. Bang voor kleine ongenodigde gasten in de slaapkamer? Een klamboe kan jou beschermen tegen muggen, zodat je geen last hebt van gezoem en de ramen zonder problemen kunt openen. Een klamboe van Weidswonenenslapen draagt daarmee indirect bij aan een betere nachtrust.

4.    Leg een kruik in de vriezer

Een kruik is je beste vriend. In de winter om je bed heerlijk voor te verwarmen en in de zomer om deze te koelen. Leg een kruik met koud water in bed of plaats deze eerst even in de vriezer. Heerlijk om tegenaan te kruipen of om in een lekker koel bed te stappen. Dit is de koelste knuffel die je ooit hebt gehad!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.