De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat we de eerste zonnestralen op onze huid kunnen voelen. Over het algemeen kunnen we daar alleen maar van genieten, maar wanneer die stralen richting de zomer alsmaar sterker worden, kan dat soms ook hinderlijk zijn. Je huis warmt op met slapeloze nachten als gevolg. Goede zonwering kan dan uitkomst bieden. Heb je een beperkt budget? Kies dan voor de voordelige optie: zonwering met zuignappen. Deze zonneschermen worden precies op maat gemaakt en bevestig je heel eenvoudig zelf door middel van zuignappen op je raam.

Verschillende soorten zonwering met zuignap

Zonwering met zuignap is in verschillende soorten verkrijgbaar. Welke vorm voor jou het meest geschikt is, hangt helemaal af van jouw huis en het soort raam waar je de zonwering tegenaan wilt plaatsen. Allereerst kun je kiezen om de screens aan de binnen- of aan de buitenzijde van het raam te plaatsen, maar is de mogelijkheid er om het zonnedoek aan de buitenkant te plaatsen dan heeft dat altijd de voorkeur. Zo geef je de zonnestralen namelijk geen kans om binnen te komen. De plaatsing aan de binnen- of buitenkant bepaalt welke kleur het meest geschikt is voor jou. Plaats je je doek aan de buitenzijde, dan wordt een donkere kleur geadviseerd. Bij zonwerende screens voor de binnenkant van het raam wordt een lichte kleur geadviseerd. Waarom? Een donkere kleur absorbeert de warme en een lichte kleur weerkaatst hem. Als laatste kun je kiezen uit doek waarmee je het zicht naar buiten behoudt of doek waarmee je de zon maximaal blokt en dus niet meer naar buiten kunt kijken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Maatwerk

Zodra je een keuze hebt kunnen maken over de manier van plaatsen, de kleur en de dichtheid van het doek, kun je de maten van het raam invullen op de website van de verkoper. Zo sluiten de screens precies aan op de maten van jouw ramen. Dat zorgt er niet alleen voor dat de doeken optimaal werken, maar ook dat het er strak uitziet. Want eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.