We genieten alweer enkele weken van de lente en we zijn al heel wat dagen getrakteerd op prachtig weer. Hierdoor begint het flink te kriebelen om de tuin goed aan te pakken. Vaak willen mensen wel genieten van een mooie tuin, maar hebben ze geen zin om hier extra veel aandacht in te steken. Door de drukte van de alledaagse dag hebben ze weinig tijd en energie om ook nog veel tijd in de tuin door te brengen. Enkel genieten! Gelukkig is dat ook mogelijk zonder al te veel aanpassingen te verrichten. Hierbij is het belangrijk dat je een fijne sfeer in de tuin creëert. Maar hoe pak je dit precies aan? Wij geven je enkele tips voor een prettige sfeer in de tuin. Dat wordt genieten deze zomer!

Natuurlijke uitstraling met composietplanken

Een sfeervolle tuin met een natuurlijke touch? Dan zijn de composiet planken van woodcomposiet.nl zeker de beste keuze. Deze geven iedere tuin een luxueuze en sfeervolle uitstraling. Bovendien kan je zo mooie kleurencombinaties maken om je tuin nog beter tot zijn recht te laten komen. Ook je keuze in hout is essentieel. De composiet planken van woodcomposiet bieden in de meeste gevallen solaas. Composiet behoort al jaren tot de meest populaire materiaalsoorten in ons land, zeker wanneer deze in de tuin geplaatst wordt. Traditionele houten planken worden steeds vaker vervangen door composiet, simpelweg omdat deze over een geweldige kwaliteit en duurzame eigenschappen beschikt. Bovendien vraagt composiet vrijwel geen onderhoud, ideaal voor mensen met drukke agenda’s dus.

mooie tuin

Groen, groen en nog eens groen

Bloemen en planten mogen natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Toch zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een compleet betegelde tuin, omdat dit simpelweg minder onderhoud zou kosten. Niets is echter minder waar. Laat je vooral niets wijsmaken: een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Onderhoudsarm is uiteraard wel mogelijk, maar dat kan ook door het gebruik van planten gecreëerd worden. Onderhoudsarm betekent niet direct dat je geen beplanting meer mag hebben. Planten zijn immers de belangrijkste sfeermakers in de tuin. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken.

Vraag daarom om advies bij een tuincentrum en bekijk welke planten zo min mogelijk onderhoud vragen. Zo zijn er genoeg planten die juist zoveel mogelijk met rust gelaten willen worden, dat is dan ook vaak de beste keuze als je van een onderhoudsarme tuin wilt genieten. Bovendien zorgen planten direct voor een sfeervolle uitstraling van je tuin!

Accessoires

De tuin wordt ook wel als verlengstuk van de woning beschouwd. Jouw interieur kleed je vast ook aan met verschillende accessoires, waarom zou je dit dan in de tuin niet doen? Maak gebruik van de diverse tuinaccessoires die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn en geniet van de sfeer die deze direct bieden.

Beschik je slechts over een klein budget en wil je toch van een fijne sfeer genieten? Laat dan je creativiteit de vrije loop en maak zelf enkele accessoires die je buiten kunt plaatsen. Niet alleen leuk als vrijetijdsbesteding, maar zo creëer je ook nog eens eenvoudig meer sfeer!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.