Eindelijk kan je aan de slag in de eetkamer. Tenminste, in de ruimte die uiteindelijk een eetkamer moet worden. Op dit moment is het nog steeds een lege ruimte die je heel graag gevuld wilt zien. Toch weet je niet goed waar je moet beginnen. Waar moet een eetkamer precies aan voldoen? Welke items mogen zeker niet ontbreken en hoe breng je voldoende sfeer in de ruimte? Lees voordat je een nieuwe eetkamer koopt eerst de volgende tips, zo ben je altijd verzekerd van een functionele ruimte en een optimale sfeer!

Koop een geschikte eettafel

Een eettafel mag natuurlijk niet ontbreken in de eetkamer. Dit moet immers hét pronkstuk van de ruimte worden. Kies voor bijpassende eetstoelen van debommelmeubelen.nl en geniet van het resultaat. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de eetkamertafel aan enkele eisen voldoet. Zoek de tafel uit op basis van de volgende vragen:

  • Wat wordt de functie van de tafel? Ben je van plan om hier iedere dag aan te eten of gebruik je deze enkel tijdens speciale gelegenheden. Gebruik je de tafel meer als studie- en werkplek dan als eettafel? Dan zijn er logischerwijs ook andere eisen aan de tafel verbonden. De functie is dan ook allesbepalend voor de tafel die je zo dadelijk zal kiezen.
  • Welke materialen passen binnen jouw interieur? Is jouw woonstijl ook wel landelijk te noemen? Kies dan voor een robuuste houten tafel. Ben je meer van de industriële stijl? Kies dan voor een houten tafelblad met stoere metalen tafelpoten. Eettafels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, er is er dan ook altijd wel eentje die bij jouw interieurstijl past.
  • Hoe groot mag de tafel zijn? Met hoeveel personen eten jullie vaak, zijn er vaak mensen die blijven mee-eten? Hoeveel ruimte is er in de eetkamer? Deze factoren zijn allemaal van invloed op de grootte van de tafel.
  • Voor welke vorm kies je? Kies je voor een speelse ronde tafel of ga je voor rechte hoeken?

geschikte eettafel

Praktische sfeerverlichting

Verlichting speelt in iedere ruimte een zeer belangrijke rol, maar zeker in de eetkamer. Met de juiste verlichting kan jij de sfeer in de ruimte naar jouw hand zetten. Daarnaast is de functionele verlichting natuurlijk ook van belang. Je wil immers wel zien wat er op je bordje ligt. Kies bij voorkeur voor dimbare verlichting, zodat je de hoeveelheid licht in verschillende situaties kunt regelen. Praktische sfeerverlichting boven de eettafel is een absolute must!

Buffetkast

Heb je nog voldoende beschikbare ruimte over in de eetkamer? Kies er dan voor om een buffetkast te plaatsen. Hier kan je serviesgoed en glazen stallen. Vaak worden deze verwerkt in de keuken, maar is daar eigenlijk te weinig ruimte voor. Als je voldoende ruimte hebt in de eetkamer, kan je deze zo mooi benutten. Bovendien kan een buffetkast de ruimte een geheel nieuwe uitstraling geven. Kies voor een kast die bij jouw huidige interieur past en laat de materialen en kleuren elkaar complimenteren. Succes gegarandeerd!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.