De vraag naar duurzame verlichting is de afgelopen jaren drastisch toegenomen. Waar we voorheen geen problemen zagen bij het indraaien van een gloeilamp, worden we nu door ons geweten op de vingers getikt. De overheid heeft ons steeds meer laten in zien dat letten op ons energieverbruik essentieel is. We willen immers de aarde mooi houden voor de toekomstige generaties. Wij willen niet de reden zijn dat zij straks een minder goed leven hebben. Natuurlijk speelt milieuvriendelijkheid een belangrijke rol bij het kiezen voor duurzame verlichting, maar dat is niet de enigste factor. Of je nu kiest voor TL verlichting of led, alle vormen van duurzame verlichting hebben voordelen. De belangrijkste voordelen zetten we voor jou op een rijtje.

Langere levensduur

Duurzame verlichting worden vooral geroemd om de lange levensduur. Een ledlamp gaat bijvoorbeeld minimaal 10 jaar mee. Conventionele lampen vaak minder lang dan 3 jaar. Als je dit om gaat rekenen, kom je op een enorm verschil uit. Niet alleen qua kosten die je bespaart doordat je minder lampen hoeft te kopen, maar ook voor de belasting op het milieu. Minder lampen betekent immers dat een kleiner aanbod voldoende werkt. Hierdoor kunnen belastende productieprocessen zoveel mogelijk voorkomen worden. Goed voor je portemonnee én goed voor het milieu dus!

Lagere energiekosten

Met duurzame verlichting kies je voor lampen die anders met de energie omgaan. Zo zal een ledlamp alle energie die deze ontvangt omzetten in energie, dit terwijl conventionele lampen vaak veel energie verloren laten gaan. Het gevolg? Een hogere energierekening zonder dat je hier profijt van gehad hebt. Door te kiezen voor duurzame verlichting, kies je dus ook voor veel lagere energiekosten.

lagere energiekosten

Vaak worden mensen even afgeschrikt door de prijs van duurzame verlichting. Deze zijn verkrijgbaar in een duurder prijssegment dan je waarschijnlijk gewend bent. Bedenk echter wel dat de lampen verreweg het langste mee gaan en bovendien ook nog de energierekening verlagen. Op de lange termijn bespaar je dus juist geld. Zie de aanschaf van duurzame verlichting als investering voor de toekomst, niet als fikse uitgave.

Kies voor LED TL verlichting en profiteer van nog veel meer voordelen

Voorheen werd er vooral gebruik gemaakt van TL verlichting in openbare gebouwen. Inmiddels worden deze lampen regelmatig vervangen door LED TL. Dankzij deze vorm van verlichting geniet jij van enorm veel verschillende voordelen. Toch zijn er ook nog veel misverstanden. Deze misverstanden helpen wij graag uit de wereld. Hieronder zetten we de meest gehoorde misverstanden op een rij:

  • LED TL verlichting geeft enkel blauw licht. Dit is niet waar, wel is het een logische gedachte. Vroeger, toen TL verlichting nog maar net op de markt verscheen, kon er enkel voor blauw licht gekozen worden. Dit was niet echt bevorderlijk voor de sfeer op de werkvloer. Inmiddels is dit gelukkig allang niet meer het geval en zijn er ook veel sfeervolle LED TL lampen verkrijgbaar.
  • LED TL lampen gaan niet lang mee. Hier hoef je je in elk geval geen zorgen over te maken. Deze vorm van verlichting geniet altijd van een zeer lange levensduur. Een investering die het echt waard is.

 

Kortom: duurzame verlichting zijn in alle soorten en maten op de markt verkrijgbaar. Van bovenstaande voordelen kan jij in elk geval zeker genieten!

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.