De achtertuin van je huis heeft twee gezichtspunten vanwaar uit je het huis kan bekijken. Ga eens achter in de tuin staan en kijk naar je huis. Hier is een stukje van je privé leven te zien, je tuin zoals eigenlijk niemand die kan zien. Loop daarna eens naar de achtergevel van je huis en kijk naar de tuin. Wat zie je nu? Een lege ruimte, met een heg of hek om die ruimte af te sluiten.

Mis je niets? Een object om het zicht te breken, een tuinhuisje?

De bedoeling van een extra huisje in je tuin is niet alleen het opslaan van tuingereedschappen en maaimachines. Het is ook een deel van de woning, weg van de woning zelf.De inrichting van je tuinhuisje is dan ook even belangrijk als de inrichting van de salon of van de keuken.

tuinhuisje

Zorg ervoor dat je buitenhuisje thuis een veranda heeft. Met een veranda creëer je meer ruimte. Ruimte om een mooi zitje op te stellen, om een kleine expositie van de resultaten van je hobby ten toon te stellen of om een gezellige avond door te brengen, met een biertje en een goed boek.

Maar in mijn tuin staat al een schuur

Wie heeft je verteld dat her een schuur is? De bouwer van je huis? Maar de bouwer is niet de bewoner, dus je bepaald lekker zelf wat je met die schuur doet. Of je er een tuinhuisje van kunt maken hangt wel van een paar verschillende zaken af. Hoe makkelijk is het, bijvoorbeeld om een omgevingsvergunning aan te vragen om je schuur te verbouwen? Zitten er ramen, meer dan een, in de muren van de schuur? En kun je die ramen uitbreiden tot een kleine schuifpui? Een mooie glazen schuifpui in de muur aan de kant van de woning en je hebt al een mooi zitje, binnen maar toch buiten. Een mooi teakhouten dek ervoor met een dak erboven en je gezellige zitje is opeens een onderdeel van het huis geworden, een onderdeel om de vrije tijd in door te brengen.

Geen schuur, begin dan met een bouwpakket.

Er zijn verschillende manieren om een terrashuisje in de tuin te bouwen. Je kunt het helemaal zelf doen. Ontwerpen, vloeren storten, hout kopen en je kunt aan het timmeren. Dat gaat alleen goed als je ook een flinke dosis vakmanschap meebrengt.
Er zijn juist daarom verschillende bouwpakketten in de handel, van klein tot groot, tot zelfs een heuse Dacha in je achtertuin.
Als je een beetje handig bent, goed tekeningen en handleidingen kunt lezen heb je al gauw genoeg vakkennis om met een bouwpakket een mooi resultaat neer te zetten. En het inrichten bepaal je ook helemaal zelf. Dus de kleuren van de tuinmeubels aanpassen aan die van het huis? Dat is een goed idee.

Een paar zaken die belangrijk zijn, ook in de tuin.

Afhankelijk van wat je precies gaat doen in je tweede huisje in de tuin moet je ook nadenken over gas, licht en water. Het aanleggen van de leidingen, het aansluiten van stopcontacten, lichtpunten en de aan- en afvoer van water kun je beter niet zelf doen. Haal daarvoor een specialist in huis zodat de nieuwe aansluitingen ook goedgekeurd zullen worden.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.