Soms heb je van die momenten dat je plotseling de kriebels krijgt om je woning flink aan te pakken. Je hele interieur omgooien, nieuwe kleuren aan de muur en het liefst natuurlijk ook nog mooie luxe meubels. Hoewel dit natuurlijk geweldig klinkt, is het financieel niet altijd even haalbaar. Dat begrijpen wij als interieurliefhebbers als geen ander. Gelukkig zijn er ook nog genoeg manieren om jouw woning een mini make-over te geven, zonder dat je hier direct heel veel geld aan kwijt hoeft te zijn. Nieuwsgierig geworden? Wij delen hieronder 4 tips voor een praktische en simpele home make-over!

1.    Maak gebruik van verschillende materialen

Veel mensen maken in hun interieur gebruik van slechts één materiaal. Hartstikke zonde, want verschillende materialen gebruiken kan juist een geheel nieuwe dimensie aan je woning geven. Combineer bijvoorbeeld zachte natuurlijke materialen met robuuste steigerbuizen bij tuin-bouw.nl. Door koude metalen te mixen met warme en natuurlijke materialen creëer je een geweldige, sfeervolle uitstraling in huis.

steigerbuizen bij Steigerpijp.nl.

Je kunt het natuurlijk ook iets minder groots aanpakken. Heb je bijvoorbeeld allemaal rode sierkussentjes op de bank liggen? En zijn deze allemaal van hetzelfde materiaal gemaakt? Zorg er dan ook voor dat enkele kussentjes van andere materiaalsoorten zijn gemaakt, dat oogt leuker en maakt het geheel net wat spannender.

2.    Verven maar!

Een nieuw likje verf doet wonderen in ieder interieur. Zijn jouw muren al jaren dezelfde kleur? En ben je deze uitstraling helemaal beu? Dan kan een accentmuur direct verandering brengen. Hierbij verf je slechts één muur in de woonkamer in een sprekende kleur, waardoor je direct meer diepte creërt. Bovendien kosten verfblikken van huismerken of budgetwinkels vaak nog geen tientje, waardoor dit ook nog eens perfect binnen je budget past.

Wil je de sfeer nóg meer uitbreiden? Verwerk dan de accentkleur aan de muur ook in de accessoires in huis. Schaf een vloerkleed aan in deze nieuwe tint of gebruik enkele fotolijstjes in dezelfde kleur. Zo heb je voor een relatief klein budget direct een geheel nieuwe uitstraling in huis.

3.    Zelf meubels maken

Ben je dolgraag creatief bezig en verveel je je tijdens deze slimme ‘lockdown’ een beetje? Grijp dan deze tijd met beide handen aan om zelf meubels te maken! Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Met behulp van simpele materialen en handige tutorials zet jij binnen no-time de mooiste producten in elkaar. Van tafels tot decoratiestukken, alles is mogelijk!

Let er bij de aanschaf van materialen wel op dat je de juiste spullen koopt. Wil je steigerbuizen gebruiken voor een stoere look in huis? Vergeet dan ook niet dat buiskoppelingen kopen bij tuin-bouw.nl essentieel is. Zo zet je de constructie op de juiste manier vast, waardoor je ontwerp stevig en veilig is. Bekijk vandaag nog de voorbeelden op Google en Pinterest en laat je inspireren!

4.    Verander de indeling

Soms hoef je eigenlijk helemaal niets nieuws te kopen om je woning een make-over te geven. Wellicht voelt je woning minder gezellig omdat deze niet op de juiste manier is ingedeeld. Door een nieuwe indeling te maken kun je direct van een geheel nieuwe sfeer genieten. Bovendien is het helemaal gratis!

Staat je bank daarom al jaren tegen die ene muur aan? Draai hem dan een kwartslag of zet hem aan de andere kant van de ruimte. Heb je ooit een geweldige kast van steigerhout van Tuin-bouw.nl gemaakt en staat deze al eeuwen tegen de muur? Probeer deze dan eens op een andere manier neer te zetten. Maak een plattegrond van je woning en teken de huidige indeling zo goed mogelijk in. Vervolgens kun je gaan verschuiven en nieuwe combinaties maken. Je zal merken dat een andere indeling soms veel praktischer en sfeervoller kan zijn!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.