Wil je iets veranderen aan het elektriciteitsnetwerk in huis? Dan sta je wellicht voor het volgende dilemma: moet ik dit zelf doen of schakel ik een professional in? Hoewel we het heel goed kunnen begrijpen dat je het liefst alles zelf doet met oog op kostenbesparing, kunnen er ook talloze redenen zijn om toch de hulp van een elektricien in te schakelen.

Het verschilt natuurlijk per persoon wanneer het inschakelen van professionele hulp echt noodzakelijk is. De één is natuurlijk meer geschikt voor het doen van werkzaamheden dan de ander. Dit heeft alles te maken met kennis en ervaring. Het wisselen van een gesprongen stop of het vernieuwen van stopcontacten kunnen de meeste mensen wel gewoon zelf doen. Wanneer er echter een geheel nieuwe groep aangelegd moet worden is het in de meeste gevallen verstandiger om hulp in te schakelen. Blijf daarom realistisch en bedenk eerst goed waar jij zelf toe in staat bent en wat minder goed gaat. Wij geven alvast 4 redenen om toch de hulp van een elektricien in te schakelen.

1.    Voorkom onnodige schade

Hoewel je bij kleine klussen weinig risico loopt, blijft het elektriciteitsnetwerk van een woning zeer kwetsbaar. Wanneer hier niet op de juiste manier mee wordt omgegaan, kan er enorme schade ontstaan. Schade die alsnog door een professional moet worden opgelost. Kortom, de situatie zal hierdoor alleen maar verergeren. Iets wat uiteindelijk ook nog eens veel meer geld kost dan als je direct een elektricien had ingeschakeld.

2.    Lichamelijk letsel

Naast dat je schade aan het elektriciteitsnetwerk kunt aanrichten, is het ook mogelijk om fysiek letsel op te lopen. Zeker wanneer je zeer onervaren bent en (te) grote klussen aanpakt. Werken met elektriciteit brengt altijd gevaren met zich mee. Als men hier niet veilig mee werkt, kan dit enorm gevaarlijke situaties opleveren. Soms zelfs met de dood tot gevolg. Niet doen dus!

Over het algemeen hebben elektriciens heel veel ervaring en beschikken ze over ruimte expertise om de meest uiteenlopende klussen aan te pakken. De kans op complicaties bij het inschakelen van een professional is nihil. Bovendien valt dit gewoon onder de garantie.

Kijk je op tegen de kosten van een elektricien? Dan is het mogelijk om te besparen door alvast zelf materialen en hulpmiddelen in huis te halen. Zo bespaar je al gauw enkele tientjes op de gehele klus. Bovendien is schakelaars kopen bij Klusspullen zo gedaan!

3.    Problemen op de lange termijn

Elektra is zeer nauw verbonden met de veiligheid in huis. Als het elektriciteitsnetwerk niet op de juiste manier is aangelegd, kan dit catastrofale gevolgen hebben op de lange termijn. Zo ziet de Brandweer nog al te vaak dat er brand uitbreekt door kortsluiting in  het elektriciteitsnetwerk.

Daarom is het verstandig om wellicht wel zelf voordelig schakelmateriaal aan te schaffen, maar de rest van de klus aan een professional over te laten. Dat bespaart jou een hoop slapeloze nachten.

4.    Besparen op de kosten

De meeste mensen kiezen ervoor om zelf in huis te klussen om op de extra kosten te besparen. Maar wist je dat een elektricien echt niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Door bijvoorbeeld zet materialen te leveren zoals een Gira schakelaar en het aanbod van vakmensen online te vergelijken, bespaar je eenvoudig veel geld. Bovendien zal het nog een stuk duurder worden als je zelf cruciale fouten in het netwerk maakt. Probeer de voor- en nadelen van het inschakelen van een professional daarom ook goed tegen elkaar af te wegen. En overschat jezelf niet!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.