Houtkachels bieden veel warmte, zorgen voor een romantische sfeer en verspreiden een aangename geur. Maar het gebruik van een houtkachel vereist wel een hoop inspanning. Je moet houtblokken naar de kachel dragen, ze correct in de haard plaatsen, het vuur aanmaken en onderhouden… en vervolgens zijn er ook nog een hoop milieu-eisen waar je je als houtkachel-eigenaar aan moet houden.

Als je de voordelen van een houtkachel in je huis wilt ervaren zonder al deze moeite te doen, denk er dan eens aan om in een kachelwinkel de pelletkachels te bekijken. Wat het verschil is tussen een pelletkachel en een houtkachel, lees je in dit artikel.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft veel weg van een traditionele houtkachel, maar werkt anders. Pelletkachels zijn uitgerust met een opslagtank waarin kleine houtpellets – die qua vorm doen denken aan paardenvoer – worden gestopt. Een wormwiel transporteert deze pellets automatisch naar de verbrandingskamer. Met het bedieningspaneel van de kachel controleer je de toevoer van de pellets en de grootte van de vlammen. Ook kun je eenvoudig de snelheid van de ventilator regelen. Die ventilator blaast de warmte die de pelletkachel produceert de kamer in.

Is een pelletkachel beter dan een houtkachel?

Een pelletkachel is niet automatisch beter dan een houtkachel, maar afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden kan het zijn dat een pelletkachel beter aansluit bij jouw behoeften. Pelletkachels zijn gebruiksvriendelijk en hebben een hoog rendement, wat betekent dat ze meer warmte genereren met minder brandstof. Als je niet veel tijd wilt besteden aan het onderhouden van een mooi vlammenspel, dan is een pelletkachel de juiste keuze voor jou.

Waar koop je een pelletkachel?

Zoek je een pelletkachel van topkwaliteit? Bezoek dan de website van Krul Alltech. Deze kachelwinkel is hét adres voor jouw pelletkachel. Je vindt Krul Alltech in Benningbroek, gunstig gelegen bij de A7 in de buurt van Abbekerk. Ben je geïnteresseerd in een pelletkachel? Je bent altijd welkom in het Experience Center, waar deskundigen zes dagen per week klaarstaan om je te helpen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.