De schuifdeur wordt vaak gezien in oude woningen. Hierbij fungeert deze als praktische scheiding tussen het woon- en eetgedeelte. Als je binnenkort een oude woning betrekt is de kans dan ook groot dat je deze praktische deuren tegen zal komen. Net als trapleuninghouders kunnen deze als onmisbaar worden beschouwd. Waar trapleuninghouders de veiligheid waarborgen, waarborgt een schuifdeur de functionaliteit en sfeer binnen de woning. Hoog tijd om deze geweldige deuren dan ook eens wat nader onder de loep te nemen.

Alhoewel een schuifdeur vaker in oudere woningen wordt gezien, betekent dit zeker niet dat ze geen belangrijke functie binnen een nieuwe woning kunnen hebben. Sterker nog: de afgelopen jaren is de populariteit van de schuifdeur enorm toegenomen en daardoor zien we deze ook steeds vaker in nieuwbouwwoningen terug. Heel verrassend is dat niet, want deze deuren kennen enorm veel voordelen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

Prachtige ruimte in huis 

Vroeger was het heel gewoon als het woon- en eetgedeelte van elkaar gescheiden werd. Vaak werden de ruimtes gesloten met dichte deuren. In die tijd was het dan ook al heel bijzonder als je een schuifdeursysteem in huis liet plaatsen. Op dat moment beschikte je namelijk niet alleen over de mogelijkheid om de ruimte af te sluiten, maar ook om deze geheel naar eigen wens te openen en zo meer licht en sfeer binnen te laten.

Inmiddels is het heel gewoon dat de eetkamer bij het woongedeelte wordt betrokken. Steeds vaker zien we open keukens en vormt de hele benedenverdieping één geheel in nieuwere woningen. Hierdoor is het juist weer interessant om toch van schuifdeuren gebruik te maken. Hierdoor geef jij jouw woning direct een geweldige eyecatcher. Bovendien zal je, indien je kiest voor een glazen schuifdeur, alsnog veel van de andere ruimte zien. Hierdoor krijg je geen ‘opgesloten’ gevoel, maar blijft de ruimte open en overzichtelijk.

schuifdeur van glas

Ideaal voor kleine woningen

Je zou het misschien niet denken, maar een schuifdeur is ook uitermate geschikt voor kleine woningen. Vaak denken mensen dat ze met een kleine woning beperkt zijn in keuzes, maar de alternatieven zijn vaak nog veel beter! In plaats van een gewone traditionele deur kan je bijvoorbeeld voor een schuifdeur kiezen. Hierdoor heb je geen last meer van openzwaai en geniet je van een ruimtelijkere uitstraling.

Extra tip: om de sfeer binnen de ruimte goed te houden is het ook belangrijk dat je naar de isolatie van de woning kijkt. Kleine aanpassingen zoals het plaatsen van bijenbekjes rvs, zodat insecten de spouwmuur niet kunnen aantasten, of het plaatsen van tochtstrips kunnen al een groot verschil maken.

Breed assortiment

Wie kiest voor een schuifdeur, beschikt ook direct over een enorm breed aanbod. Het aanbod van schuifdeuren is namelijk ontzettend veelzijdig. Van dichte schuifdeuren tot deuren met beglazing. Werkelijk alles is mogelijk! Door het brede aanbod passen ze tevens in vrijwel iedere woonstijl. Er is voor ieder wat wils. Daarnaast zijn de schuifdeuren in elke woning te monteren. Door middel van een handige schuifdeurrails is de deur binnen mum van tijd aan de wand of zelfs in de wand te monteren.

Wil je echt van een unieke eyecatcher binnen de woning genieten? Laat dan een schuifdeur met glas in lood plaatsen. Gegarandeerd een echte sfeermaker in huis!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.