Het overgrote deel van de Nederlanders heeft al eens corona gehad. Is jouw gezin de afgelopen tijd ook aan de beurt geweest? Maar knappen jullie nu weer langzaam op? Dan is het niet alleen goed om de weerstand een boost te geven, maar ook om het huis eens goed te reinigen. Het desinfecteren van de woning is na al deze ziektekiemen geen overbodige luxe. Verschillende onderzoeken hebben immers aangetoond dat het coronavirus op bepaalde oppervlakten zeer lang kan blijven leven. Deze resultaten wijzen erop dat besmetting via diverse materialen mogelijk is. Het virus kan ook langdurig buiten het lichaam overleven. Zelfs wanneer jullie uit quarantaine mogen is het dan ook verstandig om pas mensen te ontvangen wanneer het huis volledig gedesinfecteerd is. Desinfecterend schoonmaken dus. Maar hoe pak je dit precies aan? Wij geven 5 tips. 

1. Spray veelgebruikte oppervlaktes in 

Maak gebruik van een goede desinfectie spray en spray oppervlaktes in die de afgelopen dagen vaak gebruikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan deurklinken, maar ook aan lichtschakelaars, handvaten van kastjes en zelfs stopcontacten. Dingen waar je dagelijks zonder nadenken met de vingers over heen gaat. Laat de desinfectiespray altijd even een poosje inwerken voordat je deze met een vochtige doek afneemt. Je kunt ook desinfectiedoekjes gebruiken. Deze zijn op sommige plekken een stuk gemakkelijker in gebruik. 

Let op: gebruik tijdens het schoonmaken tevens goede schoonmaakhandschoenen aan. Op die manier voorkom je dat de desinfectieproducten je huid aantasten en de handen en nagels volledig uitdrogen. Bovendien is dit ook een stuk hygiënischer. 

2. Laat het huis volledig doorluchten 

Zet alle ramen en deuren goed tegen elkaar open om alles door te laten luchten. Zo verwijder je alle mogelijke schadelijke stoffen en bacteriën uit de lucht. Ventileren is goud waard als het om de bestrijding van het coronavirus gaat. Maak hier dan ook zeker gebruik van in huis. Bovendien is het ook heel prettig om even goed door te luchten nadat jullie zo’n lange tijd in huis hebben doorgebracht. Even wat extra frisse lucht. 

3. Schaf nieuwe tandenborstels aan 

Sommige producten kun je beter volledig nieuw kopen. Denk bijvoorbeeld aan tandenborstels. De kans is groot dat hier de nodige bacteriën op zitten. Het is sowieso goed om je tandenborstel regelmatig te vervangen. Iets wat in de praktijk nog al te weinig gebeurt. Grijp dit moment daarom direct aan om je tandenborstel weer eens te vervangen. 

4. Extra aandacht voor het toilet

Ook het toilet verdient na deze tijd wat extra aandacht. Om extra te desinfecteren kan je ook wat extra chloor in de toiletpot spuiten. Dit is extra sterk, zodat je alle mogelijke bacteriën gemakkelijk kunt verwijderen. Maak gebruik van desinfectiespray voor de bril en de doortrekknop. Vergeet ook de deksel van de pot niet mee te nemen. 

5. Vergeet de tafel en het aanrecht niet! 

Met name platte oppervlakken, zoals de tafel en het aanrecht, kunnen een broedplaats voor bacteriën vormen. Gelukkig zijn dit ook de plekken die relatief eenvoudig te reinigen zijn. Spuit ze simpelweg in met een goede desinfectiespray en laat het geheel een tijdje inwerken. Neem de oppervlakte vervolgens af met een hete doek en de bacteriën zullen gedood zijn.  

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.