De zon breekt steeds vaker door en iedereen is bezig om de tuin weer gezellig te maken. Voor velen betekent dit ook kritisch kijken naar de huidige tuinset. Kan deze nog een ronde mee of is het tijd voor iets nieuws? Is de tafel nog wel in orde, maar zijn je tuinstoelen aan vervanging toe? Lees dan verder en ontdek handige tips die jou gaan helpen met kiezen.

De soorten tuinstoelen

Vandaag de dag is er een uitgebreid scala aan soorten tuinstoelen. Van een welbekende verstelbare tuinstoel tot aan een hippe barkruk of juist een lage zit. Bij het kopen van nieuwe tuinstoelen is het daarom belangrijk te weten welke varianten er nu allemaal zijn. Wij onderscheiden hier de vier meest voorkomende stoelen:

  • Verstelbare tuinstoelen
  • Vaste dining tuinstoelen
  • Loungestoelen
  • Barkrukken

Ben je op zoek naar tuinstoelen voor bij een eettafel buiten? Dan zijn de verstelbare of vaste dining stoelen aan te raden. Deze hebben de juiste hoogte om aan te schuiven aan tafel. Het verschil tussen in deze twee is de mogelijkheid om de stoel te verstellen. De rugleuningen kunnen naar achteren voor de relaxstand na een lekker diner. De vaste diningstoelen zijn daarentegen vaak een tikkeltje moderner. 

De loungestoelen zijn geschikt voor een lagere zit naast een loungeset of in een knus loungehoekje met twee stoelen en een kleine bijzettafel. Een erg populaire loungestoel van dit moment is de hangstoel. Dit is een echte eyecatcher voor in de tuin! Het tegenovergestelde van de loungestoel is de barkruk. Hierin zit je én een stuk hoger én vaak wat actiever. Deze krukken adviseren we bij een hoge bar of bartafel in de tuin. 

Kies je favoriete materiaal

Als je een keuze hebt gemaakt in het type tuinstoel, is het tijd om te kiezen voor een materiaalsoort dat je aanspreekt. Vaak is er al een voorkeur voor materiaal en maakt dit het kiezen stukken makkelijker. Toch is er nog één tip die we je niet willen onthouden. Het is namelijk zo dat niet ieder materiaal op iedere plek goed tot zijn recht komt. Woon je dicht bij een spoor of een weiland met vee? Dan bevat de lucht daar meer ijzerdeeltjes. Voor R.V.S. tuinmeubelen betekent dit veel onderhoud om roestplekjes te voorkomen. 

Het comfort

De laatste stap is het comfort van een tuinstoel. Het is natuurlijk belangrijk dat je lekker zit. Dus het uitproberen van verschillende stoelen is erg belangrijk. Zo kom je erachter of je een voorkeur hebt voor armleuningen of juist niet. Of een diepe zit iets is voor jou of dat je juist met minder lange benen een kortere zit wilt. Bij houten tuinstoelen raden we altijd dikke tuinkussens aan. Deze bieden het juiste comfort voor een hele avond gezellig tafelen. Bij stoelen van textileen is dit niet altijd nodig, die vormen zich al naar het lichaam. Kortom, testen maar en kijken welke als favoriet naar boven komt. Dan kan het genieten beginnen!

Hoe zoek je nieuwe tuinstoelen uit?

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.