Zit je vaak te dagdromen hoe jij de woonkamer anders kan inrichten? Dan is dat een teken dat je misschien jouw dromen eens waar moet maken. Bovendien hoeft een make-over niet veel geld te kosten. Met de onderstaande tips kunnen wij jou misschien een handje helpen.

Tip 1: Likje verf op de muur

Met een kleurtje op de muur verricht je al wonderen. Een andere kleur kan namelijk meteen een heel andere uitstraling aan jouw woonkamer geven. Wanneer je jouw meubels gewoon wil laten staan, is het natuurlijk wel belangrijk dat je een kleur uitkiest die goed zal staan bij jouw meubels. Anders blijf je aan de gang. Bovendien hoeft een likje verf helemaal niet duur te zijn: zoek eens op ‘schilder Almere’ en vind een schilder bij jou in de buurt. En zo weet je ook zeker dat jouw muur er netjes uit komt te zien.

Tip 2: Nieuwe accessoires

Accessoires zijn de finishing touch in jouw woning. Wanneer jij jouw huis een make-over wil geven, is het daarom belangrijk om de accessoires niet over te slaan. Vooral wanneer je de accessoires op elkaar afstemt – denk hierbij aan dezelfde kleur of dezelfde stijl – zal dit meteen een ander beeld aan jouw woning geven. Bovendien hoeft dit niet duur te zijn: struin het internet af en wie weet kom jij wel tweedehands eyecatchers tegen.

Tip 3: Likje verf op de meubels

Niet alleen de muur kun je gaan verven, maar ook de meubels. Geef jouw buffetkast een metamorfose, of een tafeltje. Vooral houten meubels zijn voor dit soort klusjes geschikt. Ontvet de meubels, ga er met een schuurpapiertje overheen en kies de kleur uit waarmee jij de kast en tafel wil oppimpen. Zo kun je kiezen voor krijtverf, kalkverf of een whitewash.

Tip 4: Verlichting

Verlichting is niet alleen noodzakelijk in jouw woning om de ruimte te verlichten, verlichting is ook nog eens bepalend voor de sfeer. Zo weet iedereen dat de tl-buizen niet echt een warm gevoel creëren in de ruimte. Ga daarom eens stilstaan bij de verlichting in jouw woning. Draai er eventueel een nieuw, warmer lampje in. Als je ook op de lamp zelf bent uitgekeken, is het hoogtijd om nieuwe lampen aan te schaffen.

Tip 5: Groen

Planten zijn een musthave in de woonkamer. Planten staan natuurlijk enorm gezellig, maar ook hebben ze een functie. Planten zuiveren namelijk de lucht, werken stressverlagend en verbeteren de luchtvochtigheid in jouw huis. Redenen genoeg om eens wat groene vrienden in huis te nemen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.