Stofzuigen is iets dat in ieder huishouden gebeurt. Het is een klusje waar niemand aan ontkomt. Ieder huis of appartement krijgt te maken met vuil over de grond, meestal van buitenaf. Ook huisdieren verspreiden vuil en haar dat overal terecht komt. Sommige plekken zijn wat lastiger te bereiken, of hebben grondige reiniging nodig. Normale stofzuigers zijn niet altijd even geschikt voor deze klusjes. Daarom kan er een waterstofzuiger worden ingezet die wél aan de juiste eisen voldoet om hardnekkig vuil en gruis te verwijderen.

Een waterstofzuiger voor hardnekkig vuil

Waterstofzuigers zijn ontworpen om het vuil te verzamelen dat een normale stofzuiger niet kan opzuigen. De apparaten danken hun naam aan het feit dat deze zelfs natte oppervlakken schoon kunnen maken. Dit komt door de motor die aanzienlijk meer zuigkracht heeft dan een doorsnee stofzuiger. Water wordt zonder problemen door de slang gezogen en wordt vervolgens in de ketel opgevangen. 

Na verbouwingen blijft er vaak gruis en bouwstof liggen dat moeilijk door de slang van een doorsnee stofzuiger past. Voor het schoonmaken van de garage, kelders, auto’s en schuren kan een waterstofzuiger uitstekend worden ingezet. 

Voordelen op een rijtje

Waterstofzuigers hebben behoorlijk veel kracht om zowel droge als natte oppervlakken schoon te kunnen maken. Door deze grote hoeveelheid kracht in het apparaat, worden de stofzuigers zo robuust mogelijk ontworpen. De materialen waaruit de machines zijn gemaakt zijn, zijn stevig. Meestal ogen de stofzuigers daardoor industrieel en lomp. 

Deze grote dosis kracht zorgt er dus voor dat de stofzuigers allerlei soorten vuil opzuigen, van groot tot klein. 

Aandachtspunten en extra’s

Het aanbod aan waterstofzuigers is groot. Om de juiste stofzuiger te kiezen voor jou, zijn er een aantal aandachtspunten die men in gedachten kan houden tijdens de zoektocht. Gebruiksgemak staat hierbij op nummer één. Hieronder vallen een aantal specificaties die dit beïnvloeden. 

Gewicht kan hierbij veel uitmaken. Een stofzuiger met een 75 liter inhoud lijkt aantrekkelijk om aan te schaffen, maar kan ontzettend zwaar zijn. Stofzuigers met een kleinere capaciteit zijn daarentegen een stuk lichter maar hebben natuurlijk minder inhoud om vuil en vloeistoffen in op te vangen. Op basis van jouw draagkracht en de doeleinden waar je het apparaat voor wil gebruiken, kun je een geschikte stofzuiger uitkiezen.

Werkbereik controleert hoeveel bereik je hebt met de waterstofzuiger. Kortere snoeren maken het gebruik van de zware apparaten moeilijker en kleinere ruimtes zijn lastiger te bereiken. Telescoopbuizen krijgen de voorkeur van veel mensen, omdat deze eenvoudig op een lengte kan instellen die gewenst is voor jou. 

Tot slot heeft een groot aantal waterstofzuigers extra’s die je bij het apparaat kan aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mondstukken die verwisseld kunnen worden voor diverse oppervlakken en mate van droogheid. Natte plekken hebben soms een ander mondstuk nodig dan droge ruimtes, waardoor deze verwisseld moet worden. Er bestaan stofzuigers die zowel rubberen strips als een borstel heeft zodat de mondstukken niet verwisseld hoeven te worden. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.