Veel mensen denken er niet zo bij na, je cv ketel vervangen. Vaak ga je ergens wonen waar er nog een cv ketel hangt die een tijdje mee kan. Met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar is dat toch een aardige tijd. Op ten duur houdt het toch een keer op, je cv ketel stopt er helemaal mee of de ventilator of juist de warmtepomp dien vervangen te worden. Dit zijn meestal hoge kosten waardoor je beter gelijk maar heel de cv ketel kan vervangen aangezien je anders nog hogere kosten kan krijgen als het jaar daarop weer iets vervangen dient te worden voor een paar honderd euro.

Laat je prijs dalen en je rendementen stijgen

Er zijn natuurlijk nog een aantal voordelen aan het tijdig vervangen van je cv ketel. Je energierekening wordt met het jaar hoger en dan wil je daar natuurlijk meestal wel een beetje op besparen. Heb je een oudere ketel ongeacht welk merk, dan zal je merken dat die meer gas verbruikt. Dit zie je ook weer terug in je jaarrekening na de zomer. Daar komt bij dat een nieuwere ketel je huis juist weer sneller verwarmd. Woon je in een goed geïsoleerd huis zonder grote kieren onder je deuren zal je hier optimaal van kunnen profiteren in verschillende richtingen.

cv ketel energielabel

Je gaat uitbreiden

Als je alleen woont valt het misschien wat minder op, maar ga je samenwonen en krijg je een gezin met een paar kinderen kan je oudere cv ketel wat moeite krijgen met het verwarmen van je huis voor iedereen en het verstrekken van warm water. Nu kan je een monteur vragen om je cv ketel beter in te stellen voor deze samenstelling in huis, maar meestal zal je er toch aan moeten geloven om een nieuwe en beter cv ketel te laten plaatsen zodat iedereen optimaal kan genieten van de warme kachels in de winter en om niet te vergeten het altijd belangrijke warme water om te douchen en af te wassen.

In alle soorten en maten

Cv ketels zijn er in alle soorten en maten, met Nefit en Remeha als de bekendste. Zoek jij nou een goede en degelijke cv ketel voor een goede prijs die jou uiteindelijk zowel in huis als in je portemonnee gaat helpen? Ga dan een cv ketel kopen bij Cvkoopjes.nl!

nefit cv ketel

Huur of koophuis

Nu kan een nieuwe cv ketel goed zijn voor jou persoonlijk als je een huis huurt. Je huisbaas is wettelijk verplicht om te zorgen voor een goed werkende en veilige cv ketel zodat je warmte en warm water heb. Je huisbaas zal er ook uiteindelijk op vooruit gaan als hij een nieuwe cv ketel laat installeren. Echter kan het voor jou persoonlijk ook profijt bieden als je je eigen huis bezit. Een huis met een nieuwe cv ketel verkoopt ook weer iets makkelijker doordat de nieuwe inwoners niet meer naar de extra kosten hoeven te kijken van een nieuwe cv ketel. Tevens krijgt je huis ook een betere energielabel wat niet alleen voor jou financieel beter is in de portemonnee, maar ook voor de potentiële kopers voor jouw huis indien je gaat verhuizen.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.