Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp dat steeds vaker terugkomt. Zo zijn er verschillende manieren om je huis te verduurzamen, bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen, gebruik te maken van een waterpomp, te kiezen voor een elektrische auto, of je huis circulair bouwen. Mocht je niet van plan te zijn om grote veranderingen aan te brengen kun je ook gebruik maken van een aantal tips om alsnog te besparen. Lees hier meer over in dit blog.

Zonnepanelen

Vele mensen kiezen tegenwoordig voor zonnepanelen. Dit wordt steeds populairder omdat het duurzaam is en omdat je bespaart op de kosten. Zonnepanelen zijn een eenmalige investering, ze worden op je dak geplaatst en hiermee wek je energie op door middel van zonlicht. Daarnaast zijn zonnepanelen laag in onderhoud en verdien je het geld vaak binnen 10 jaar alweer terug. Wek je meer energie op dan je gebruikt? Dan kun je dat gewoon terugleveren aan de energieleverancier. Zonlicht is een duurzame bron van energie, hierdoor heb je een lagere Co2 uitstoot. Ga je over een aantal jaren verhuizen? Geen probleem, je huis wordt namelijk meer waard met wat zonnepanelen op je dak. Je kunt ze ook huren in plaats van kopen.

Waterpomp

Een waterpomp wordt onder de grond geplaatst en is een duurzame manier van verwarmen. Dit is ook weer een eenmalige investering waarbij je de waarde van je huis vergroot, minder aardgas verbruikt en ook geld bespaart. Je bespaart kosten omdat het goedkoper is dan aardgas, je kunt gas volledig vermijden door ook te kiezen voor elektrisch koken. Een ander voordeel van een waterpomp is dat je er niet alleen mee kunt verwarmen, maar ook mee kunt koelen. Een waterpomp is volledig elektrisch waardoor je geen fossiele brandstoffen gebruikt, dit zorgt voor een lage Co2 uitstoot. Het is ook erg fijn dat je bijna geen onderhoudskosten hebt bij een waterpomp. En wist je dat je in aanmerking kan komen voor subsidie?

Elektrisch rijden

Naast het verduurzamen van je huis kun je ook een goede impact maken terwijl je naar huis rijdt. Elektrische auto’s zijn de toekomst omdat het een zuinige manier is van rijden. Je betaalt maandelijks minder kosten aan brandstof, soms kun je zelfs gratis je auto opladen. Natuurlijk is dit ook weer een eenmalige investering waar je wat over voor moet hebben. Maar op de langere termijn is dit wel goedkoper. Vanuit de overheid is het zo geregeld dat je in ieder geval tot 2024 geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Dit is zo afgesproken om ervoor te zorgen dat meer mensen worden gestimuleerd om elektrisch te rijden.

Bespaartips

Ben je niet van plan om grote wijzigingen in je huis te doen? Dan kun je alsnog je steentje bijdragen door te besparen in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan korter douchen, minder vaak wassen draaien, geen eten weggooien of niet de kraan laten doorlopen. Laat geen lampen aan staan als je niet in de ruimte bent en probeer zoveel mogelijk duurzame producten in plaats van wegwerp producten te gebruiken.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.