Als je een vermogen hebt uitgegeven aan een nieuwe vloer, wil je er ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Zelfs met rondrennende kinderen in huis, een viervoeter met scherpe nagels en een stofzuiger die je dagelijks over de vloer rolt. We got your back. Een nieuwe vloer kan lang haar look behouden als je er maar op de juiste manier voor zorgt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Klinkt als een boel werk maar dat valt in de praktijk wel mee. Natuurlijk is een grote schoonmaakbeurt tijdrovend, maar daar krijg je dan wel een stralend mooie vloer in huis voor terug. Deze vier tips zorgen er in ieder geval voor dat je zo lang mogelijk van je (nieuwe) vloer kan genieten.

1. Laat je vloer van tevoren behandelen

Natuurlijk is het helemaal niet gek dat in een huis waar geleefd wordt ook schade kan ontstaan. Bang voor kleine of grote schade? Dan is het verstandig een nieuwe vloer preventief te laten behandelen. Hierdoor is en blijft hij jarenlang optimaal beschermd. Bij Floor Care beheersen ze verschillende technieken om vloeren van natuursteen te behandelen. Zij kunnen je vloer preventief onderhouden om schade op lange termijn te voorkomen. Hierdoor heb jij zo lang mogelijk plezier van een mooie vloer in huis.

2. Maak regelmatig en goed schoon

Omdat voorkomen ook in dit geval beter is dan genezen, is het belangrijk dat je de vloer goed onderhoudt. Net zoals de rest van je huis, is het dus van belang om goed en regelmatig te poetsen. Zo voorkom je dat vlekken en ander vuil echt te kans krijgen zich te hechten aan het oppervlak en dit op de lange termijn dus zelfs te beschadigen. Maak daarom grondig schoon, koop de juiste schoonmaakmiddelen (niet te agressief) en maak met regelmaat schoon. Een wekelijkse schoonmaakbeurt is zeker geen overbodige luxe in dit geval.

3. Leg vloerkleden neer in huis

Hoewel je het liefst overal die prachtig mooie vloer ziet, zijn er plekken in huis waar je wellicht beter een vloerkleed kan neerleggen. In de slaapkamer van je kids bijvoorbeeld of in de woonkamer bij de tv. Dit zijn plekken waar veel gespeeld, gelopen en geknoeid wordt. Een vloerkleed beschermt je vloer – of deze nou van hout is of natuursteen – op deze plekken tegen externe factoren. Hierdoor kun je jarenlang van je interieur genieten.4

4. Kies een vloer die past bij je lifestyle

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor vloer het best bij jouw interieur past? Weet dat het ook goed is om na te denken over je lifestyle. Surf jij en ligt er altijd veel zand in huis? Realiseer je dan ook dat zandkorrels een vloer kunnen beschadigen. Hoewel er tientallen verschillende soorten sterke vloeren zijn, is het goed om deze af te stemmen op jouw manier van leven. Dan weet je in ieder geval zeker dat je huis over tien jaar nóg zo betoverend is.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.