Paella, bij de naam alleen al beginnen we spontaan te watertanden en horen we Spaanse muziek klinken. Paella wordt ook wel het populairste gerecht uit Spanje genoemd. Spaans goud. Paella maken zoals de Spanjaarden dat doen? Dat lijkt bijna onmogelijk. Iedereen die wel eens echte Spaanse paella heeft geproefd zal dit beamen. De smaak is bijna niet te evenaren. Toch kan je wel een heel eind komen. Hoe? Met een goed paella recept en de juiste paella pannen natuurlijk! Wil jij dolgraag eigen paella maken en overweeg je om een speciale pan hiervoor aan te schaffen? Heb je al naar de mogelijkheden op een website gekeken? Dan ben je vast ook nieuwsgierig waar deze pan precies aan moet voldoen. Wat vinden de Spanjaarden belangrijk en waar kiezen ze hun paella pannen op uit? Wij zetten graag die informatie voor jou op een rijtje.

Paella pan uit Valencia: hoe ziet deze eruit?

Als je wilt weten hoe een échte paella pan eruit ziet, zal je terug moeten gaan naar de Spaanse roots. Paella is in heel Spanje een ware hit, maar wordt het vaakst gegeten in Valencia. Ook toeristen schuiven hier vaak aan voor een groot bord paella. Maar hoe zien echte paella pannen er eigenlijk uit?

Een paella pan is goed te herkennen aan zijn vorm. Dit is altijd een grote, ronde en bovenal platte pan. Meestal wordt deze gemaakt van roestvrij staal of ijzer. Kenmerkend voor een paella pan is de platte vorm. Dit zie je meestal niet terug in andere soorten pannen. Ook de meerdere handvaten en grootte van de pan zijn opvallend. Natuurlijk betekent dit niet dat iedere paella pan reusachtig is. Er zijn ook kleinere modellen waarbij je paella voor één of twee personen kan koken. Meestal ligt de diameter van de pan tussen de 24 en 100 cm. Met het allergrootste formaat kan je paella voor hele grote families koken. Spaans koken voor de hele familie, dan moet je echt een geweldig paella recept hebben!

Paella pan uit Valencia- hoe ziet deze eruit?

Waarom paella maken in een speciale pan?

Eindelijk heb je een geweldig paella recept gevonden, nu nog de juiste pan! Maar waarom wordt er eigenlijk geadviseerd om van speciale paella pannen gebruik te maken? Kan je de paella niet gewoon in een gewone wok- of koekenpan maken? Misschien is het wel mogelijk, maar de paella wordt er niet lekkerder op. Dat heeft meerdere redenen.

Tijdens het koken moet de paella regelmatig omgeschept worden in de pan. Dit is een gewone pan vaak lastig. Door het grote formaat van een paella pan gaat dit gelukkig een stuk eenvoudiger. Bovendien is het belangrijk dat de paella gelijkmatig verhit wordt. Hiervoor is een speciale pan nodig en moet er tevens soms gebruik gemaakt worden van een speciale gasbrander. Voor een optimaal resultaat maak je dan ook gebruik van een speciale paella pan. Alle Spanjaarden zullen dit beamen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van paella pannen?

Je hebt de knoop doorgehakt en wilt nu echt een originele paella pan aanschaffen. Paella pannen zijn echter in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hoe weet je dan waar je op moet letten?

Een goede paella pan moet de warmte van het vuur gelijkmatig kunnen verdelen. Hiervoor is het juiste materiaal nodig, meestal wordt de pan van roestvrij staal of gietijzer gemaakt. Bekijk tevens of de pan voor inductie of op gas koken geschikt is. Ook het formaat van de pan is belangrijk. De pan moet immers een goede ligging op het fornuis hebben, zodat de warmte echt gelijkmatig verdeeld kan worden.

Ben jij van plan om échte paella te maken? Koop dan vandaag nog een paella pan voor het beste resultaat. Eet smakelijk!  

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.