Het is weer zover! De zomer is aangebroken. Een tijd van heerlijke temperaturen, lekker veel naar buiten gaan en extra veel vrije tijd. Het is tevens het seizoen waarin we de meeste tijd in de tuin doorbrengen. Maar is jouw tuin hier al wel op voorbereid? Wat kun je doen om jouw tuin nog uitnodigender te maken en hier nog meer van te genieten? Hieronder volgen enkele tips waardoor je deze zomer nóg meer van je eigen tuin kunt genieten. 

Een veranda plaatsen 


Wist je dat je in veel gevallen vergunningsvrij een veranda kunt plaatsen? Hiermee geef je je tuin direct een luxueuze uitstraling. De veranda biedt de mogelijkheid om lekker lang van het buitenleven te genieten. In de zomer zit je lekker beschut tegen de zon en geniet je extra lang van de zwoele avonden. Ook in de winter kan je hierdoor langer van je tuin genieten. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je hiermee eenvoudig de waarde van je woning kunt verhogen. Met de veranda’s van degoedkoopsteveranda.nl kies je eenvoudig een veranda die aan jouw wensen voldoet en binnen het budget past. 

Goed onderhoud 


Elke tuin heeft in meer of mindere mate onderhoud nodig. Bij slecht onderhoud wordt het ook lastiger om van jouw eigen plekje in de natuur te genieten. Daarom is het belangrijk dat je je tuin zeker gedurende de lente- en zomermaanden extra aandacht geeft. Maar wat als het je ontbreekt aan kennis, ervaring en tijd om dit op de juiste manier te doen? 


Wat veel mensen niet weten is dat een hovenier ook periodiek onderhoud kan uitvoeren. Deze vakmensen zijn niet alleen in staat om samen met jou het tuinontwerp aan te passen, maar ook om de tuin te onderhouden. Je spreekt samen met hen af op welke momenten zij het grootste onderhoud komen verzorgen, zodat jij hier minder tijd aan kwijt bent en de tuin er altijd netjes uitziet. 

Kwalitatieve tuinmeubelen 


De zomer is ook een goed moment om eens kritisch naar je huidige tuinmeubelen te kijken. Door voor kwaliteitsmeubels te kiezen weet je zeker dat deze meerdere seizoenen mee zullen gaan. Wil je de levensduur verder verlengen? Zorg er dan voor dat je de meubels tijdig naar binnen verplaatst zodra het weer omslaat. Is dit vanwege ruimtegebrek niet mogelijk? Dek dan de meubels af bij slecht weer of zodra het najaar aanbreekt. 


Welke meubels je nodig hebt, is volkomen afhankelijk van hoe je de tuin gebruikt. Eet je bijvoorbeeld in de zomer vaak buiten? Kies dan voor een degelijke tuintafel en tuinstoelen waar je langere tijd comfortabel op kunt zitten. Gebruik je de tuin vooral om lekker in te loungen, te zonnen of een boekje te lezen? Kies dan voor een comfortabele loungebank of ga voor een speelse eyecatcher in de vorm van een hangstoel. Let bij dit alles niet alleen op comfort, maar ook op kwaliteit en de duurzaamheid van de meubels. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.