Koken hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je de juiste en hoogwaardige pannen gebruikt. Bij iedere kooktechniek past een type pan en met die pan maak je eenvoudig de meest smaakvolle gerechten. In dit artikel leggen we de meest voorkomende kooktechnieken uit en welke pan je nodig hebt.

Bakken in de koekenpan

De meest bekende kooktechniek is bakken. Je kunt allerlei ingrediënten bakken. Of het nu gaat om een stuk vlees of vis of aardappelen en groentes, het kan allemaal in de koekenpannen. Gebruik bij het bakken een boter of olie in de pan en je ingrediënten zijn binnen een mum van tijd klaar.

Koken in een kookpan

Zoals de naam als zegt is een kookpan bedoeld om ingrediënten in te koken. Onder koken verstaan we het bereiden van ingrediënten in kokend water. Hierbij kun je denken aan het koken van aardappelen voor een oer hollands gerecht maar ook aan het koken van pasta, groenten en rijst. Wist je dat je bij het koken minder energie verbruikt als je de deksel op de pan houdt?

Braadpannen voor het garen

Sommig vlees, vis of gevogelte is lekkerder wanneer het gegaard is, denk maar aan een rollade of een hele kip. Bij het braden gebruik je een braadpan en schroeit het vlees of de vis dicht door langzaam garen.

Braadpannen voor het garen

Grillpannen en -platen

Bij grillen gebruik je vaak een grillpan of plaat, door ingrediënten te grillen blijven de vitamines van het ingrediënt goed behouden. Met grillen blijft het vocht in het voedsel en krijg je een volle, soms rokerige smaak. Grillen is ideaal voor mals vlees zoals biefstuk of karbonade.

Roerbakken in de wokpan

Roerbakken en wokken wordt vaak gebruikt bij het bereiden van aziatische gerechten, maar kan ook gebruikt worden bij hollandse groenten. Bij wokken is weinig vet nodig waardoor wokken vaak erg gezond is. Dankzij de vorm wordt de pan gelijkmatig verhit waardoor je supersnel kleine stukken voedsel bereid.

Garen in dampend water met een stoompan

Voedsel garen in dampend water is erg gezond. Met een stoompan behoudt je de smaakt en vitamines van de ingrediënten en wordt de structuur niet aangetast door het bakken of koken. Een stoompan bestaat uit 2 delen: een onderstel voor water of bouillon en een bovenstel met gaatjes waarin je het voedsel legt.

Bij deze online kookwinkel kun je terecht voor al deze soort pannen en al het overige materiaal wat je nodig hebt in de keuken

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.