Inloopdouches zijn steeds meer een bekend fenomeen in de Nederlandse badkamers. Er zijn nog maar weinig badkamers waarin ze geen belangrijke rol spelen. Sterker nog: bij het vernieuwen van de badkamer is dit vaak het eerste waar voor gekozen wordt. Inloopdouches worden niet alleen als zeer modern beschouwd. Ze beschikken ook nog eens over een geweldige uitstraling en verhogen de veiligheid in de badkamer aanzienlijk.

Beschik jij nog niet over een eigen inloopdouche? Maar overweeg je al tijden om er toch eentje te laten installeren? Om een goede afweging te kunnen maken of een inloopdouche daadwerkelijk iets voor jou is, is het belangrijk om jezelf eerst goed in te lezen in de verschillende voordelen. Maar wat zijn nu precies de grootste voordelen van een inloopdouche? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Veiligheid

Het grootste voordeel van een inloopdouche is dat het de veiligheid in de badkamer aanzienlijk kan verbeteren. Denk er maar eens over na. Bij een inloopdouche is er geen sprake van opstaande randen of andere zaken waar eerst overheen gestapt moet worden, alvorens er rustig gedoucht kan worden. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar het zal niet de eerste keer zijn dat dit in een valpartij resulteert. Bovendien is dit ook een stuk lastiger voor mensen die lichamelijk beperkt zijn of kinderen die nog moeite hebben om dergelijke stappen te zetten.

Voor het vergroten van de veiligheid is een inloopdouche dan ook zeker een aanrader. De kans op een val wordt dan direct een stuk kleiner, waardoor je met meer zekerheid en een goed gevoel de badkamer in kunt stappen.

Hygiënisch

Nog een groot voordeel van een inloopdouche is dat het zeer gemakkelijk te reinigen is. Zo kun je de vloer bijvoorbeeld gemakkelijk in één keer schoonmaken door even snel te dweilen. Bovendien zijn er geen randen waar vuil zich in op weet te hopen. Houd er wel rekening mee dat bepaalde tegels extra glad kunnen worden door het water. Daarom is het verstandig om voor speciale antislip tegels te kiezen. Zo voorkom je dat de inloopdouche alsnog gevaarlijke situaties op kan leveren.

Voor optimale hygiëne en een mooi resultaat is het wel verstandig om de badkamer na gebruik even goed te drogen. Dit kost niet al te veel tijd. Je kunt hier eenvoudig een trekker voor gebruiken om overtollig water op de tegels te verwijderen. Zo voorkom je schimmelvorming en hoef je minder snel schoon te maken.

Verschillende afmetingen

Badkamers zijn tegenwoordig in tal van verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Sommige badkamers zijn heel groot, anderen weer erg klein. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ruimte binnen jouw woning. Soms kan een kleine badkamer moeilijkheden geven. Want hoe zorg je ervoor dat al het benodigde sanitair hier goed in past? Gelukkig is een dergelijk probleem eenvoudig op te lossen door voor een inloopdouche te kiezen. Deze zijn immers in heel veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, waardoor je deze geheel naar wens en de beschikbare ruimte kunt aanpassen. Dankzij de grote keuzevrijheid bij het kiezen van een nieuwe inloopdouche, kun je dus ook enorm veel ruimte én geld besparen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.