Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen? Eindelijk uit die muffe studentenkamer of uit je ouderlijk huis? Dan staat je een zeer leuke en ook wel spannende tijd te wachten. Zeker als je nog niet helemaal op eigen benen hebt gestaan, kan dit voor enorm veel spanningen zorgen. Daarom is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Weet wat er nodig is om van een fijne woning te genieten. Welke meubels mogen bijvoorbeeld niet ontbreken? Hoe richt je je huis precies in? Welke kleuren kies je? Als je nog nooit een eigen woning hebt gehad, kunnen deze keuzes best wel overweldigend zijn. Wil jij weten wat er niet mag ontbreken in jouw eerste huis? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Maak een lijstje

Allereerst is het belangrijk om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Welke meubels mogen sowieso niet ontbreken? Een eettafel, bed en bank zijn misschien voor de hand liggend, maar het zal je verbazen hoeveel mensen dit puntje bij paaltje vergeten aan te schaffen. Begin dus eerst met het opschrijven van de ‘grote’ meubels. Vergeet ook geen opbergruimte te creëren. Zo kan het prettig zijn om over een extra kast of dressoir in de woonkamer te beschikken. Denk echter niet alleen aan de opvallende meubels, maar ook aan dingen zoals een strijkplank of een kapstok. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen zal je erachter komen dat er veel dingen zijn waar je anders nooit over nagedacht had.

Maak een lijstje wonen

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken over hoeveel ruimte je beschikt. Al ben je nog zo verliefd geworden op die grote bank, het moet natuurlijk wel passen. Maak daarom gebruik van een plattegrond van de woning. Zo weet je precies wat er past en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Maak bij het opstellen van een lijstje dankbaar gebruik van de ervaringen van familie, vrienden en kennissen. Vraag aan hun wat je precies nodig hebt als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Op basis van die gegevens kan je je lijstje aanvullen.

Gordijnen en verlichting

Naast de grote meubels en kleine benodigdheden is het ook belangrijk om op de sfeer in de kamers te letten. Het beste resultaat behaal je door goed op de verlichting en de gordijnen te letten. Wat veel mensen niet weten is dat deze twee een allesbepalende rol spelen voor de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Laat je daarom goed informeren naar de verschillende mogelijkheden van raambekleding en stel een duidelijk lichtplan op. Schroom je niet om deskundig advies te vragen als je hier moeite mee hebt! Zij kunnen jou precies uitleggen wat je nodig hebt én waarom.

Kleurenpalet

Je woning letterlijk kleur geven is misschien wel het leukste wat er is. Zo geef je jouw woning een echte persoonlijke touch en begint het langzaamaan als een echt ‘thuis’ te voelen. Maar voor welke kleuren kies je?

Allereerst is het belangrijk om naar het kleurgebruik van de belangrijkste meubels in de kamer te kijken. Als je salontafel en bank allebei donker van kleur zijn is het fijn om lichte kleuren op de muur aan te brengen. Zo creëer je een speels contrast. Andersom geldt dit natuurlijk uit. Welke kleur voor jou geschikt is, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur en smaak. Wij raden echter af om voor zeer trendgevoelige kleuren te kiezen. De kans is dan groot dat je hier over een jaartje op uitgekeken bent en dat zou zonde zijn. Door de juiste kleuren met elkaar te combineren en goed over het resultaat na te denken, maak jij van het huis direct een thuis!

woonkamer kleuren

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.