Een trap is iets wat al standaard in je huis zit zodra je een huis koopt. Veel mensen besteden maar weinig aandacht aan de trap en laten ‘m zoals die is. Vaak wordt dit niet als echt onderdeel van je interieur gezien, terwijl een mooie trap toch wel écht het verschil kan maken. Het kan namelijk veel goeds doen wanneer je de trap gaat vervangen of om de trap een heuse make-over te geven. Maar wat voor soorten trappen zijn er eigenlijk allemaal en welke trap past er in jouw interieur? Alles hierover lees je hieronder.

Voorbeelden van verschillende soorten trappen

Je zult misschien denken: zoveel verschillende trappen kunnen er toch helemaal niet zijn? Maar het zal je verrassen. Denk bijvoorbeeld alleen al even aan de soorten materialen. Zo heb je een houten trap, een trap bekleed met vloerbedekking of een trap gemaakt van staal. Zo kan je een stalen trap op maat laten maken wat perfect zal aansluiten op een industrieel en stoer interieur. Daarnaast kan je natuurlijk ook denken aan de vorm van je trap. Zo heb je een trap zonder bocht, een trap die rond is of een trap die ineens opzij gaat. Deze soorten hebben ook allemaal hun eigen naam. Hieronder lees je meer. 

Muizentrap

Een trap dat tegenwoordig helemaal hip and happening is, is de muizentrap. Een muizentrap is heel modern, aangezien er lucht tussen de traptreden zitten. Bovendien zijn de trapbomen aan de zijkant te zien. Dit is een supergaaf design, die eigenlijk in alle interieurs van tegenwoordig wel thuishoort. Ben je benieuwd? Zoek naar muizentrap inspiratie en wellicht staat er binnenkort zo’n trap wel bij jou in huis. 

Bordestrap

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van het woord bordestrap gehoord, maar eigenlijk is het supersimpel. Een bordestrap is een trap die na een aantal treden onderbroken wordt door een soort platform zodat je vervolgens opzij kunt gaan. Deze trap is dus perfect voor in een hoek én het staat ook nog eens heel fancy in jouw woning. Wil jij jouw trap vervangen en moet je de bocht omgaan om naar boven te komen? Dan is een bordestrap wellicht wat voor jouw woning.

‘Kwart’-trap

Je hebt drie verschillende trappen met het woord ‘kwart’ erin. Zo heb je een onderkwarttrap, bij deze trap verandert hij aan de onderkant van richting. Dan heb je een bovenkwarttrap. Je raadt het misschien al: de trap verandert hier aan de bovenkant van richting. Dit kan zowel naar links als naar rechts. De laatste ‘kwarttrap’ is de tweekwarttrap. Zoals de naam al zegt veranderd deze twee keer van kant. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.