Het hebben van een kleine tuin vinden veel mensen niet erg. Zij zijn al blij als er een tafel en een stoel passen waar zij kunnen gaan zitten en dan is het goed. Maar sommige mensen hebben een kleine tuin en willen deze zo mooi mogelijk inrichten. Dit kan soms best lastig zijn, omdat je vaak al een beeld hebt van wat je wilt, maar niet alles is mogelijk op zo een klein oppervlak. Om ervoor te zorgen dat ook jij je kleine tuin kunt omtoveren tot een mooie en groene tuin, hebben wij wat kleine tuin inspiratie. Hopelijk word jij hierdoor geïnspireerd en kun je aan de slag om jouw tuin op te knappen. Zeker nu de zomer er weer aan zit te komen en mensen weer de tuin in willen, is het een goed idee om je tuin een beetje op te gaan knappen.

Je tuin groener maken

Iets wat veel mensen willen in hun tuin zijn planten. Hoe groener de tuin, hoe beter. maar als jij een kleine tuin hebt, dan kan het soms erg lastig zijn om te bedenken waar je al die planten moet gaan laten. je moet immers zelf ook nog in de tuin passen. Gelukkig zijn daar genoeg oplossingen voor bedacht. Allereerst hoef je natuurlijk niet al je planten in de grond te zetten. Er zijn genoeg mensen die creatief om moesten gaan met de ruimte die zij hadden en daardoor verticaal zijn gaan tuinieren. 

Bloemen, planten en kruiden in je tuin

Als jij een schuur in jouw tuin hebt staan die van hout is gemaakt, dan kun je bijvoorbeeld wat spijkers in de schuur slaan en daar potjes aan ophangen. Deze potjes vul je met wat aarde en dan kun je er leuke bloemen in doen, planten of misschien wel kruiden. Met de kruiden die je zelf groeit, kun je vervolgens weer heerlijk mee gaan koken. Als je niet je hele schuur wilt gaan volhangen met potjes en een gatenkaas in het hout wilt overhouden, dan kun je ook nog ander soort planten laten groeien aan je schuur. Zo zijn er mensen die een plantenwand hebben gemaakt. Hierbij zit je hele schuur vol met planten en heb je een hele groene muur. Zeer handige kleine tuin inspiratie als je geen ruimte hebt voor plantenbakken.

Meubilair combineren met plantenbakken

Een andere kleine tuin inspiratie die mensen hebben bedacht voor in hun kleine tuin, is het combineren van tuinmeubilair met plantenbakken. Hierbij heb je bijvoorbeeld een stenen bank, waar je kussen op kunt leggen en aan de zijkanten van deze bank zitten stenen plantenbakken. Deze plantenbakken zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de bank, waardoor deze twee perfect op elkaar aansluiten en goed bij elkaar passen. Het fijne hieraan is dat je niet losse plantenbakken in je tuin kwijt hoeft en er dus aardig wordt bespaart op de ruimte die je gebruikt. 

Geen ruimte verspillen in je tuin

Zo kun je toch groen in je tuin hebben, maar neemt het geen onnodige ruimte in. Daarnaast ziet het er heel erg modern en stijlvol uit en geeft het je tuin een luxe uitstraling. En dat terwijl dit meubilair vaak goedkoper is dan andere tuinsets en het vaak ook langer mee gaat door het stevige materiaal waar het van is gemaakt. Ook kun je dit meubilair natuurlijk combineren met een plantenwand of plantenpotten aan de schuur of de schutting. Dan maak je nog eens echt optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. 

Spelen met de kleuren en de tegels

Nog een kleine tuin inspiratie die jij kunt gaan gebruiken voor in jouw tuin, is het gebruik maken van optische illusies. Er is immers bewezen dat bepaalde kleuren ervoor zorgen dat ruimtes er groter uitzien en kleuren die er juist voor zorgen dat een ruimte kleiner lijkt. Door gebruik te maken van lichte kleuren kun je de illusie wekken dat je tuin groter is dan dat deze werkelijk is. Ook je tegels kun je in een lichte kleur nemen om de ruimte groter te laten lijken. Donkere kleuren maken je tuin juist weer kleiner. 

Je tuin groter laten lijken

Door rechthoekige en grote tegels te leggen in je tuin, kun je de ruimte ook groter laten lijken. Als je de tegels dan ook nog eens horizontaal neerlegt, dan lijkt de ruimte optisch al helemaal groter. Een andere kleine tuin inspiratie om je tuin groter te laten lijken, is door spiegels te gebruiken. Niet veel mensen hebben een grote spiegel in hun tuin hangen, maar het kan je tuin er wel een stuk groter uit laten zien.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.