Is jouw huis echt toe aan een flinke make-over? Hik je al maandenlang op tegen een renovatie of verbouwing, omdat je weet dat je financieel gewoon heel krap zit? Doe dit dan niet! Je hoeft een woning meestal niet grootschalig te verbouwen om deze op te knappen. Het zijn vaak de kleine dingen die al een heel groot verschil kunnen maken. Renoveren met een beperkt budget lijkt heel tegenstrijdig. We hebben immers altijd geleerd dat je tijdens een verbouwing bijna nooit mag besparen, omdat dit het resultaat teniet kan doen. In dit artikel praten we dan ook niet over een verbouwing, maar over simpele en goedkope aanpassingen die het huis direct een moderne uitstraling geven. Dat hoeft echt niet zo veel geld te kosten. Met de volgende tips geef jij jouw woning een moderne look voor een prikkie!

Nieuwe lichtschakelaars

Dit klinkt misschien als een vreemde tip. Het vernieuwen van de lichtschakelaars? Wat voor invloed heeft dat nou op de uitstraling van je woning? Misschien een logische beredenering als je alleen naar de functionaliteit van de lichtschakelaar kijkt, maar niet als je het in het grotere geheel bekijkt. Een lichtschakelaar kan namelijk wel degelijk van invloed zijn op de sfeer in huis. Soms zien we wel eens een geheel opgeknapte woning met een verouderde en vergeelde lichtschakelaar. Dat doet direct afbreuk aan de sfeer in huis. Met een nieuwe lichtschakelaar geniet je van een moderne en strakke uitstraling en dat tegen een zeer lage prijs. Met schakelmateriaal van het merk Jung heb je alles bij de hand om jouw woning een mini make-over te geven.

schakelmateriaal

Nieuwe verflaag in de woonkamer

Vind je de woonkamer maar een saaie bedoening en ben je toe aan wat nieuws? Denk dan niet direct te groot. Je hoeft echt niet alle meubels te vernieuwen of een nieuwe vloer te kopen. Besteed eerst eens extra aandacht aan de muren. Een nieuwe laag verf op de muren kan vaak al wonderen doen. Bovendien hoeft een verfblik helemaal niet zoveel te kosten. Tegenwoordig zijn er genoeg budgetwinkels die verf tegen een zachte prijs verkopen. Zo kan je jouw woonkamer snel en voordelig een make-over geven.

Accessoires

Voelt het huis nog steeds een beetje leeg en kil aan? Zie je weinig karakter en persoonlijkheid in de verschillende ruimtes? Los dit dan op door de aanschaf van kleine accessoires. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten, mar geeft iedere ruimte direct een andere uitstraling. Kleed de woonkamer bijvoorbeeld aan met fijne kussentjes, dekentjes en kaarsjes. Dat geeft gelijk een andere uitstraling, zeker als je ook nog met wat kleurcontrast speelt.

Wil je niet te veel geld kwijt zijn aan verschillende accessoires? Maak dan zelf iets creatiefs met je kinderen of alleen. Maak fijne kunstwerkjes en laat je creativiteit de vrije loop. Dat maakt de woning niet direct een stuk sfeervoller, maar ook nog eens veel persoonlijker. Zo profiteer je van een voordelige en efficiënte make-over. Een moderne woning voor een prikkie!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.