Pvc vloeren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Deze vloeren beschikken talloze voordelen. Zo zijn ze beresterk, ontzettend hygiënisch en zijn ze verkrijgbaar in iedere stijl en kleur. De pvc vloer wordt ook wel als opvolger van laminaat beschouwd. Laminaat is al jaren dé publiekslieveling. Dit heeft vooral te maken met de onderhoudsarme kwaliteiten en het gemak waarmee je deze vloer legt. Inmiddels lijkt de pvc vloer echter de eerste plek in te nemen. Vooral click pvc is ontzettend populair. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van click pvc?

Eenvoudig te leggen

Click pvc wordt vooral geroemd omdat deze zeer eenvoudig te plaatsen is. Dit is te vergelijken met traditioneel laminaat. De click verbinding zorgt ervoor dat je de vloer eenvoudig kunt plaatsen. Hier komt geen gereedschap aan te pas. Bovendien hoeven de planken niet afzonderlijk van elkaar verlijmd te worden. Hierdoor ben je zeer snel klaar en hoef je niet over uitzonderlijke expertise te beschikken om deze vloer te leggen. Iedereen is in staat om de vloer te leggen. Zelfs als je hier zelf door fysieke redenen niet toe in staat bent, is er altijd wel iemand in je omgeving die dit wel kan. Hierdoor bespaar je een hoop kosten!

Dikker dan een gewone pvc vloer

Doordat er geen lijm gebruikt wordt, moet er altijd een duidelijke ondervloer geplaatst worden. Ondervloer is echter een groot woord. Meestal wordt er van een laag folie gebruik gemaakt. Deze is een paar millimeter dik. Doordat de click verbinding de pvc planken wat dikker maakt, geniet je bovendien ook nog eens van een sterkere constructie. Dit in combinatie met een sterke ondervloer maakt dat de vloer zeer lang mee kan.

click pvc laminaat dikker dan normaal

Voordelen van een pvc vloer

Natuurlijk beschikt een click pvc vloer ook gewoon over de standaard voordele van pvc. Maar was jij al op de hoogte van deze voordelen? Of ben je nog steeds niet overtuigd van de keuze? Wij zetten de belangrijkste en meest doorslaggevende voordelen voor jou op een rijtje:

  • Pvc wordt vooral geroemd om de hygiënische eigenschappen. Zo wordt de vloer vaak geplaatst in ziekenhuizen en keukens, waar een goede hygiëne uiteraard een belangrijke rol speelt. Dit komt voornamelijk omdat de vloer zeer eenvoudig schoon te houden is. Daarnaast beschikt deze niet over naden en kieren waar stof en vuil zich kan nestelen. What you see is wat you get. Geen vuil betekent ook dat de vloer verder schoon is. Er zijn geen verrassingen te vinden als je wat verder gaat kijken.
  • Pvc is meestal zelf te leggen. Vooral als je kiest voor click pvc kan je deze klus gemakkelijk zelf aangrijpen. Kies je voor plak pvc? Dan is het wel belangrijk dat je over enige kennis en ervaring beschikt, maar ook dan is de klus niet al te moeilijk.
  • Pvc past bij iedere woonstijl. Het aanbod in stijlen en kleuren is zó groot, dat er altijd wel een vloer is die bij jouw interieur en smaak past. Of je nu geniet van een klassiek of modern interieur, een pvc vloer past altijd!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.