De vloer in huis is allesbepalend voor de sfeer en uitstraling van jouw interieur. Als de vloer niet klopt, zal de rest van het interieur ook minder spreken. Als je binnenkort gaat verhuizen of je woning een make-over geeft en een nieuwe vloer nodig hebt, zal je logischerwijs versteld staan van de verschillende mogelijkheden. Tegenwoordig is het aanbod van vloeren zó groot, dat de meeste mensen niet meer weten waar ze op moeten letten. Naast de standaard vloeren zoals laminaat, tapijt en tegels is ook de gietvloer tegenwoordig immens populair. Maar waarom eigenlijk? Simpel, een gietvloer beschikt over enorm veel voordelen. Voordat je je ogen de kost geeft op Gietvloer.net, nemen we jou mee in de 5 belangrijkste voordelen van de gietvloer!

1.         Open effect

Het grootste voordeel van een gietvloer is dat deze voor een zeer ruimtelijke uitstraling zorgt. Doordat alle ruimtes aan elkaar verbonden worden, geniet je van een geweldige eenheid in huis. Bovendien zorgt deze open uitstraling er ook nog eens voor dat de woning ruimer lijkt. Zeker als je gebruik maakt van een lichte gietvloer. Alleen de uitstraling geeft dus eigenlijk al reden genoeg om voor de gietvloer te kiezen.

2.         Voor iedere ruimte geschikt

Het is natuurlijk ontzettend mooi om de gietvloer in iedere ruimte door te trekken en zo eenheid te creëren, maar hoe zit dat bij vochtige ruimtes? We weten immers allemaal dat de meeste vloeren niet bestand zijn tegen het hoge vochtgehalte in de badkamer. Gelukkig is dit bij de gietvloer niet aan de orde. De vloer is namelijk waterdicht, waardoor je zonder zorgen kunt douchen en spetteren geen enkel probleem is.

Voor iedere ruimte geschikt gietvloer

3.         Eenvoudig schoon te maken

Ieder gezin weet dat een ongeluk in een klein hoekje zit. In de keuken spettert regelmatig tomatensaus op de vloer, in de woonkamer gaat nog wel eens een glas drinken om en dan hebben we nog niet eens gesproken over de eetruimte. Kortom: knoeien moet kunnen. Maar daar moet je vloer natuurlijk wel tegen bestand zijn! Met bijvoorbeeld een houten vloer is dit vaak lastiger. Vlekken trekken snel in en daardoor kan de uitstraling van het hout minder mooi worden. Met een gietvloer is dit probleem verleden tijd. Snel even een doekje langs de vlek halen en de vloer ziet er weer als nieuw uit.

Dit geldt overigens ook voor de wekelijkse schoonmaak. Enkel regelmatig stofzuigen en incidenteel dweilen is voldoende om de vloer in topconditie te houden. Ideaal voor drukke gezinnen!

4.         Aangename temperatuur

Kijk jij ook altijd zo op tegen de winters? Tegen het moment dat je met je blote voeten de koude grond raakt als je slaapdronken uit bed stapt? Wees gerust, met een gietvloer zal je hier veel minder last van hebben. De vloer voelt namelijk altijd aangenaam aan. Als de vloer nog niet warm genoeg naar je zin is, kan deze gelukkig ook uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming.

5.         Geluiddempend

Een gehorige vloer is nooit prettig. Zo heb je altijd het gevoel dat je letterlijk op je tenen moet lopen en hou je je hart vast als de kinderen aan het rondrennen zijn. Daarom is een geluiddempende vloer zeer gewenst. Zo wordt bij een drukke speeldate of feestje niet zo snel geklaagd in jouw appartement of flatgebouw. Ook als je regelmatig vroeg de deur uit moet, loop je minder snel de kans om de rest van het gezin wakker te maken.

Gietvloeren beschikken over talloze voordelen. Wel is iedere gietvloer weer anders en geniet je bij elke vloer weer van andere voor- en nadelen. Neem daarom contact op met een specialist en bespreek de verschillende mogelijkheden!

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.