Wil je een nieuwe keuken kopen? Hartstikke spannend en leuk! Maar het kan ook wel lastig zijn. Tegenwoordig is het aanbod in keukens zó groot dat je al snel overweldigd raakt. Bovendien kies je een keuken niet voor een korte periode. Hier hoop je jarenlang plezier aan te beleven. En van welke keuken kan jij jarenlang genieten? Hoe moet deze eruit zien? Hoeveel opbergruimte moet er zijn? Ga je op inductie of gas koken? Welke kleur kies je? Zoveel vragen die je moet beantwoorden! Daarom helpen wij jou graag een beetje op weg met de volgende 4 handige tips. Zo wordt het kopen van een nieuwe keuken een groot feest!

1.         Op gas of inductie koken?

Tegenwoordig zien we een duidelijke verandering in de kookwereld. Waar voorheen een gasfornuis niet meer dan normaal was, lijkt het vandaag de dag bijna een uitzondering te zijn. Dit komt voornamelijk doordat de overheid ons steeds meer van de gastoevoer af probeert te houden. Uiteindelijk zullen alle woningen in ons land gasloos worden. Aangezien je een keuken de komende tien tot twintig jaar wel zal willen houden, is het fijn om daar al op voorbereid te zijn. Onze tip is dan ook om direct voor een siemens inductie kookplaat te kiezen. Zo ben jij voorbereid voor de toekomst en geniet je ook nog eens van het gemak van het koken op inductie.

siemens inductie kookplaat

2.         Hoeveel mag de keuken kosten?

Voordat je echt op keukenjacht gaat, is het wel belangrijk om alvast een budget te bepalen. Hoeveel wil je maximaal kwijt zijn aan jouw droomkeuken? Hierbij moet je natuurlijk wel realistisch blijven, maar tegelijkertijd ook kijken wat je kunt missen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je meer uitgeeft dan je hebt. Als je in de winkel gaat kijken, raden wij aan om direct aan te geven hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn. Ga altijd iets onder het bedrag zitten wat je in je hoofd hebt. Zo is er altijd wat speling en kan je misschien nog afdingen. Een mooie keuken hoeft gelukkig niet duur te zijn. Er zijn genoeg manieren om wat geld te besparen. Laat je daarom goed informeren en zet al jouw wensen op een rijtje.

3.         De keukenopstelling

Jij kent de ruimte van jouw keuken natuurlijk het beste. Als je wat hulp kunt gebruiken bij het veranderen van de opstelling, kan je ervoor kiezen om een plattegrond mee te nemen of foto’s mee te nemen van de keuken zoals deze er nu uitziet. Zo is het voor een keukenspecialist eenvoudiger om je te helpen. Zorg er ook voor dat je alle maten van de keuken opschrijft. Zo kunnen ze je beter helpen met het maken van een nieuwe opstelling. Vraag jezelf bij het maken van de opstelling goed af waar je de keuken voor wilt gebruiken. Als je deze uitsluitend gebruikt om in te koken, vraagt dit om een andere aanpak dan als je hier ook lekker een drankje wilt kunnen doen met vrienden.

4.         Keukenapparatuur

Keukenapparatuur mag natuurlijk niet ontbreken. Hierbij bepaal jezelf hoe luxe je dit wilt hebben. Jouw keuze voor de keukenapparatuur is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Ben je dol op ovenschotels of bakken? Kies dan voor de luxere ovens. Hou je van wokken? Laat dan een wokbrander installeren. Door met jouw kookgedrag rekening te houden, realiseer je binnen mum van tijd een droomkeuken!

luxe oven kopen

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.