Home-wellness is door de jaren heen steeds populairder geworden. Zeker sinds de coronacrisis. Meer dan ooit zijn we tot de ontdekking gekomen hoe belangrijk het is om ons prettig te voelen in huis. Om hier alles te hebben wat je nodig hebt. Daarnaast hielden we ook veel (vakantie)geld over, waardoor er weer meer gespaard kon worden. Dit alles leidde ertoe dat we met name vaker voor een jacuzzi in eigen tuin kozen. Ook nu de crisis voorbij lijkt te zijn.

Behoor jij tot één van de gelukkigen die binnenkort een jacuzzi in de tuin wilt plaatsen? Dan wil je natuurlijk wel dat aan alles wordt gedacht. Daarom volgen hier drie dingen waar je op moet letten voordat je dit luxueuze bubbelbad in de tuin kunt zetten.

1.      Weet wat je koopt

Voordat je de tuin jacuzzi-proof kunt maken, is het eerst belangrijk om te weten wat je koopt (of al gekocht hebt). Bekijk dus goed je eigen verlanglijstje. Waar moet de jacuzzi in de tuin zeker aan voldoen. Hoe groot moet deze zijn?

Een jacuzzi koop je nooit ondoordacht. Het is een flinke uitgave. Daar moet je echt wel de nodige tijd aan besteden. Bovendien is het ook belangrijk dat deze wel in de tuin past. Je zal niet de eerste zijn die in een opwelling een jacuzzi koopt en er vanuit gaat dat deze wel moet passen, om vervolgens tot de conclusie te komen dat je dit verkeerd had gedacht. Dat is niet alleen heel zonde, maar ook nog eens compleet onnodig.

Weet je wat je nodig hebt? Maak dan gebruik van dit verlanglijstje om advies te vragen bij een specialist. Zo kan je binnen mum van tijd het enorme aanbod reduceren tot een paar geschikte jacuzzi’s.

2.      De plaatsing

Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste plaats te onderzoeken. Want waar zet je een groot en luxe bubbelbad neer?

Er is tegenwoordig veel mogelijk. Zo kan je deze uiteraard gewoon middenin de tuin plaatsen, maar het is ook mogelijk om een complete ombouw te maken of deze in een tuinhuisje te zetten. Het heeft meestal wel de voorkeur om enigszins voor een overkapping te zorgen. Nederland beschikt immers over een zeer wisselvallig weerbeeld en met de hoeveelheid regen die jaarlijks valt is dit echt geen overbodige luxe. Zo wordt de jacuzzi niet langdurig blootgesteld aan regen en wind.

Houd er ook rekening mee dat de ondergrond vlak en stevig moet zijn. De jacuzzi bevat enorm veel water. Dit betekent dat er een enorm gewicht op de grond komt te staan. Hier moet het wel tegen bestand zijn. Stevige tegels worden dan ook aanbevolen. Let er wel op dat de ondergrond tegen water bestand is en slipbestendig is. Zo voorkom je onnodige val- en glijpartijen rondom de jacuzzi.

3.      Schakel een elektricien in

Een jacuzzi vraagt veel stroom. Daarom zal er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe elektriciteitsvoorziening gemaakt moeten worden in de tuin. Soms zelfs een geheel nieuwe groep in de meterkast. Het is dan ook verstandig om van tevoren alvast het nodige voorbereidende werk te doen en een elektricien in te schakelen. Zo weet je zeker dat je straks veilig en goed gebruik kan maken van jouw eigen jacuzzi. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.