Altijd al gedroomd van een eigen sauna? Maar beschikte je nooit over voldoende ruimte in huis? Dan is hier tegenwoordig een zeer goede oplossing voor. Wat dacht je namelijk van een sauna barrel? Dit is dé hit van dit moment en wordt in steeds meer tuinen geplaatst. Het grote voordeel van deze sauna is dat het een buitensauna is. Want hoewel de meeste mensen niet voldoende ruimte in de badkamer hebben, hebben ze vaak wel genoeg ruimte in de tuin waar ze niets mee doen. Een sauna barrel biedt dan de perfecte oplossing. Volop genieten en een absolute verrijking van de tuin. Maar waar moet je eigenlijk aan denken bij het kopen van een unieke sauna barrel?

Voor hoeveel personen?

Bedenk allereerst goed voor hoeveel personen deze geschikt moet zijn. Zit je hier vaak maar alleen of met maximaal twee personen in? Dan kan je veel ruimte besparen door voor de kleinste barrel te kiezen. Wanneer jullie er echter ook enorm van genieten om samen met vrienden en familie of het hele gezin tijd in de sauna door te brengen, moet je echter wel weer voor een wat groter model kiezen.

Probeer je in elk geval wel altijd aan het maximum aantal personen te houden. Deze staat niet voor niets aangegeven. Het is niet alleen zeer oncomfortabel om met meer personen de sauna in te gaan, het kan ook nog eens de nodige gevaren opleveren.

Naast de hoeveelheid personen die je het liefst kwijt zou willen in de sauna, moet er ook natuurlijk rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte. Want hoe groot mag de sauna eigenlijk maximaal zijn? Laat eventueel iemand komen om de boel op te meten en eventueel – afhankelijk van het soort sauna – te kijken waar de stroomtoegangen zijn. Het beste is om van een kachel gebruik te maken. Hier zijn verschillende soorten voor verkrijgbaar.

De prijs

Sauna barrels zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het grote voordeel is dat het aanbod hierdoor ook in rap tempo toeneemt. Daardoor lopen de prijzen per leverancier flink uiteen. Bovendien worden er ook nog wel eens speciale acties gehouden. Door de juiste tijd af te wachten, kun je dus flink besparen op de totaalprijs. Even een vergelijkend onderzoek doen online of geduldig wachten loont dus zeker.

Denk aan een omkleedruimte of relaxplek

Hoe fijn is het om met de komst van de sauna direct de tuin in te richten op dit spagevoel? Bijvoorbeeld door een omkleedruimte te creëren. Wel zo prettig als je gedurende de winter gebruik wilt maken van de sauna. Dan is het veel fijner als je je badjas even ergens op kunt hangen of niet geheel naakt naar buiten hoeft te stappen. Wellicht is het ook leuk om een relaxplekje buiten de sauna te maken. Geheel met een mooie loungeset. Zo kun je heerlijk afkoelen in de frisse buitenlucht na een fijne sessie in de sauna. Zo voel je je helemaal verfrist na afloop.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.