Tijdens het renoveren van de badkamer in een wat meer luxueuze ontspanningsruimte, kan er misschien de vraag bij je opkomen: heb ik echt een badkuip nodig? Een badkuip in welke vorm dan ook, kan omvangrijk zijn en een impact zijn op de ontwerpplannen. Badkuipen stammen in de simpelste vorm nog uit het verleden, ‘daar’ dat op die manier het beste was om schoon te worden.

Douches waren in de begintijd tot de 20e eeuw in de VS en laat in de 20e eeuw in delen van Europa nog zeer zeldzaam. Jezelf reinigen op de meest hygiënische en voor de hand liggende manier was door het gebruik maken van een badkuip. Hoewel steeds minder volwassenen tegenwoordig badkuipen gebruiken voor normaal baden, hebben veel hoofdbadkamers nog steeds badkuipen als onderdeel van hun ontwerp. Hier komt echter verandering in.

Tijdens renovaties of bij nieuwe ontwerpen, kiezen veel mensen er toch voor om een vorm van een spa-ruimte te creëren. Daar mag zeker geen heerlijk bad in welke vorm dan ook aan ontbreken. Zolang er minstens één bad in huis is, zal dat zeker geen negatieve invloed hebben op de waarde van de woning. Integendeel bij een upgrade van de badkamer kan het zelfs de waarde verhogen. Dus als antwoord op de vraag: een badkuip is geen noodzaak, maar voegt wel extra waarde toe en wordt een steeds populairdere optie. Kortom: ga voor een ‘Bad bij Tegeldepot’ en bekijk het veelzijdige aanbod.

Er wordt steeds vaker gekozen voor een badkuip in welke vorm dan ook.

Steeds meer kiest men ervoor om de standaard douchebak combinaties te vervangen bij renovaties in de badkamer en installeren daarvoor graag afzonderlijke, luxe badkuipen om meer te ontstressen. Als je na een lange dag werken meer wilt genieten van water of als je na een training een jet massage wilt, kun je overwegen om voor zo’n populaire badkamervoorziening te gaan.

De grote baden zoals de Whirlpools zijn perfect voor iedereen die een ‘hot tub’ direct naast de slaapkamer wil. Dit soort baden vindt iedereen heerlijk, maar is vooral populair bij atleten. Door de krachtige stralen en het warme water zullen de spieren beter voelen na het hardlopen of een training in de sportschool. Baden zijn er in tientallen vormen en ontwerpen. Bubbelbaden daarentegen kunnen een leuke aanvulling zijn op de badkamer en vervult een heel andere rol dan een douche.

Lekker in bad betekent genieten, ontspannen en even alle stress van je af gooien. Tot rust komen kan in elk bad, wil men het extra spa-gevoel dan kan men overwegen voor een bad met extra’s te gaan. Een bad met luchtbellen systeem, zo ontworpen dat er door de ‘pin-sized’ gaten luchtbellen worden gepompt over het gehele bad. Hybride baden: bubbels en jets-stralen die zorgen voor een heerlijke ontspannende massage. Of ga gewoon voor de rustgevende standaard badkuip zonder poespas, om je even af te sluiten van de buitenwereld.

 

Een bad wordt niet alleen gekozen uit luxe, gezondheid speelt ook een rol.

Er is niets beters dan erachter te komen dat iets lekkers of plezierigs ook echt goed voor je is, zoals bijvoorbeeld lekker eten en drinken of uitgaan. Zo is dat ook met het nemen van een bad. Lekker lang en weelderig genieten in een heet bad heeft geneeskrachtige voordelen.
᛫ Een bad nemen doet je stemming verbeteren,
᛫ Het zorgt voor een betere nachtrust,
᛫ Een warm bad doet spierpijn verlichten,
᛫ Een bad zorgt voor een betere bloedcirculatie, wat bevorderlijk is voor je hart,
᛫ Je verbrandt ongemerkt calorieën ‒ met een goed heet bad verbrand je evenveel als met wandelen,
᛫ Een bad doet verkoudheid en griep symptomen verlichten,
᛫ Een bad geeft verlichting bij een geïrriteerde huid.

De temperatuur van het water mag niet te veel je lichaamstemperatuur overschrijden. Voer extra’s toe zoals oliën voor de huid met roos, lavendel, calendula, aloë of kokosnootolie extract. Voeg badzout toe voor de spieren en verklein de kans op infecties.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.