Behang is weer helemaal terug van weggeweest. Hoe bonter, hoe beter. Fotobehang woonkamer is helemaal hot anno 2018! Behang is inmiddels niet meer weg te denken uit de huidige woontrends. Je leest echter weinig over fotobehang, terwijl dit een zeer populaire en interessante trend is geworden. Fotobehang woonkamer kan de ruimte binnen mum van tijd opfleuren en persoonlijker maken. Ben jij nieuwsgierig naar wat fotobehang in de woonkamer voor jou kan betekenen? En wil je weten wat je beter wel en beter niet kunt doen? In dit artikel geven we de do’s en de don’ts van fotobehang in de woonkamer.

De don’ts van fotobehang woonkamer

Er zijn een aantal dingen die je beter kan laten als je kiest voor fotobehang woonkamer. Wij hebben de belangrijkste ‘don’ts’ voor jou op een rijtje gezet:

o   Een levensgrote foto van jullie gezin als behangetje in de woonkamer. Grote kans dat de helft van het gezin een hekel heeft aan de foto of het maar niks vindt dat deze zo groot afgebeeld is op de muur. Kies liever voor een wat neutralere foto.

o   Geen aandacht besteden aan de scherpte van de foto. Sommige foto’s passen beter op fotobehang woonkamer dan andere. Dit heeft vaak te maken met de scherpte van de foto, het aantal pixels en noem maar op. Bij de meeste leveranciers van fotobehang zal je een melding krijgen als je een foto van slechte kwaliteit gebruikt, soms zie je dit echter niet. Het resultaat is een korrelig fotobehang en dat vindt niemand mooi.

o   Een afbeelding gebruiken waar je later spijt van krijgt. Natuurlijk was het moment dat jullie met z’n allen in de hottub zaten een memorabele foto, maar is dat ook zo geschikt als fotobehang woonkamer? Denk goed na voordat je een foto op behang laat drukken. Je zal er immers elke dag naar moeten kijken. Een stalen deur zelf maken of een nieuw gordijn plaatsen doe je immers ook niet zomaar, toch?

o   Een te drukke afbeelding uitkiezen: zeker in een al wat drukke woonkamer kan dit effect niet wenselijk zijn. Houd rekening met de rest van de kamer voordat je een afbeelding uitkiest. Het fotobehang woonkamer zal immers wel de eyecatcher van de ruimte moeten zijn!

De do’s van fotobehang woonkamer

De volgende dingen moet je zeker wél doen bij het gebruik van fotobehang in de woonkamer:

  • De foto met zorg uitkiezen: het fotobehang woonkamer zal de eyecatcher van de ruimte moeten zijn. Het is dan ook van essentieel belang dat je deze met zorg uitkiest.
  • Het gebruik van natuurfoto’s aan de muur: natuurfoto’s zijn perfect om op de muur te gebruiken. Zeker als je deze zelf hebt gemaakt, dat maakt de woonkamer in één klap een stuk persoonlijker.
  • Fotobehang woonkamer in dezelfde stijl als de rest van de ruimte. Voor eenheid en sereniteit in de woonkamer is het van cruciaal belang dat alle elementen goed op elkaar afgestemd zijn. Door het fotobehang in de woonkamer te laten passen bij de rest van de kamer, zal je merken dat deze direct een stuk sfeervoller wordt.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.