Een stalen deur zelf maken… is dat überhaupt wel mogelijk? Stalen deuren zijn helemaal hot anno 2018! Ze passen binnen vrijwel elke woontrend, ze passen zelfs bij het fotobehang in de woonkamer, en zijn ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk en stijlvol. Voor de handige doe-het-zelvers onder ons is het creëren van een eigen stalen deur dan ook een ware droom. Helaas is dat niet zo makkelijk als het klinkt. Iets maken van staal vraagt om ontzettend veel kennis en de juiste apparaat. Een stalen deur zelf maken is dan ook niet iets wat we direct aanraden. Wel kan je zoveel mogelijk zelf doen door de deur helemaal zelf te plaatsen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit aanpakt.

Stap 1: op maat laten maken

Allereerst is het belangrijk dat je de stalen deur op maat laat maken. Een stalen deur zelf maken is vaak geen optie en door dit werk uit te besteden ben je ook nog eens zeker van het beste resultaat. Vaak is het mogelijk om een stalen deur te laten maken bij een staal constructiebedrijf.

Stap 2: stalen deur zelf maken, plaats de frame

Vervolgens is het van essentieel belang dat je een op maat gezaagde frame in de deuropening plaatst. Je maakt het frame met schroeven vast aan de deuropening. Let op: creëer een mooier effect door het scharnier van het framewerk met laswerk te bevestigen. Dit kun je zelf doen als je verstand hebt van lassen of laten doen door een professioneel bedrijf of vakman.

Stap 3: plaats de stalen deur in het frame

Nu ga je aan de slag met het spannendste gedeelte van de klus: het plaatsen van de stalen deur in het frame. Een stalen deur zelf maken lijkt op deze manier niet moeilijk, maar ook als deze als een soort kant-en-klaar pakketje binnenkomt vraagt dit om een hoop precieze. En dit dan ook het moment dat veel mensen de fout in gaan. Zorg dat je allereerst de stalen deur plaatst zonder de ramen. Zo heb je nog speling om wat wilder met de deur om te gaan en is de deur ook niet extreem zwaar. Vervolgens bevestig je het glas in de frame met zwart kit, hierdoor vallen de ramen mooi weg in de deur. Sluit het geheel af met een klein frame om de ramen op hun plek te houden.

Nu is jouw stalen deur helemaal af! Een stalen deur zelf maken is dan misschien niet altijd een mogelijkheid, maar zo heb je toch nog de hand kunnen hebben in de afwerking van de stalen deur. En dat is misschien nog wel belangrijker!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.