De herfst staat voor de deur. Na een lekkere zomer is het tijd om weer aan het werk of de studie te gaan. Tussendoor heb je veel tijd om lekker aan het klussen te slaan en je huis van binnen en buiten klaar te maken voor de winter. Zo kun je ervoor kiezen je tuin grondig op te knappen voor de winter, of kun je je trap renoveren. In dit artikel geven we je een paar tips voor leuke en nuttige klusjes die je binnen- en buitenshuis kunt aanpakken.

Binnen schilderen

Het najaar is het ideale moment om het schilderwerk in huis onder handen te nemen. De winter staat voor de deur, wat betekent dat je de komende maanden waarschijnlijk veel tijd binnenshuis zult besteden. Dan is het wel zo prettig als het schilderwerk goed in orde is. Daarmee maak je de muren weer mooi strak of kun je er juist voor kiezen je interieur op te frissen met een nieuwe kleur. Ook de kozijnen kunnen een nieuw likje verf gebruiken. Buiten schilderen is in dit seizoen juist geen goed idee. Dat komt door de luchtvochtigheid, die in deze periode vrij hoog is.

Tijd om de trap op te knappen

Een klus waar je waarschijnlijk niet direct aan denkt, maar die een groot verschil kan maken voor je interieur, is het opknappen van je trap. Met een traprenovatie kun je je trap een volledig nieuw uiterlijk te laten geven, waardoor die weer helemaal aansluit op je interieur. Er worden nieuwe overzettreden over de oude treden geplaatst. Die treden bestaan in verschillende soorten en maten, bijvoorbeeld uit onderhoudsvrije kunststof of mooi natuurlijk hardhout. Bij een traprenovatie van een open trap worden de treden opnieuw bekleed. Heb je een dichte trap, dan worden de stootborden vaak ook meegenomen in de renovatie.

De tuin winterklaar maken

Ook in de tuin is nog genoeg te doen in het najaar. Zo kun je je tuin alvast voorbereiden op de winter. Haal de planten die niet vorstbestendig zijn bijvoorbeeld naar binnen of zet ze in de schuur. Ook kun je aan het klussen slaan. Met een terrasoverkapping of blokhut kun je ook in de winter goed van je tuin genieten. Vind je het prettig om buiten te zitten, dan kun je met een terrasoverkapping bijvoorbeeld veel beschutting scheppen waardoor je langer in de tuin kunt zitten. In combinatie met een warme tuinhaard of een terraskachel maak je je tuin helemaal klaar om ook in de winter van te kunnen genieten.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.