Een tegel nivelleersysteem is speciaal ontwikkelt om het leggen van een egale vloer te vergemakkelijken. Iedereen die wel eens een tegelvloer- of wand heeft aangelegd, weet hoe lastig het kan zijn om hoogteverschillen op te lossen. Met een tegel nivelleersysteem beschik je over een handig hulpmiddel om een zo egaal mogelijke vloer te leggen. Ideaal voor gebruik in de badkamer en keuken! Ga jij binnenkort een tegelvloer- of wand leggen en kan je wel wat tips gebruiken voor het gebruik van een tegel nivelleersysteem? Lees dan snel verder!

Wat is een tegel nivelleersysteem?

Als je nog nooit een tegelvloer- of wand hebt aangelegd zal je waarschijnlijk met je oren staan te klapperen als we hebben over vreemde termen, zoals hoogteverschillen tussen tegel en een nivelleersysteem om dit op te lossen. Wij lichten het graag nog even toe. Niet elke vloer of wand is even egaal, hierdoor kan er een zichtbaar hoogteverschil optreden tussen de tegels. Dit geeft een wat rommelig en onverzorgd effect én kan ook nog eens gevaarlijk zijn als het hoogteverschil op de vloer te groot is. Als je als doe-het-zelver voor zo’n probleem komt te staan, jeuken je handen waarschijnlijk om direct een professional in te schakelen. Wees echter maar gerust! Je kan dit probleem ook heel gemakkelijk zelf oplossen. Bij een tegel nivelleersysteem ontvang je meerdere producten, denk hierbij aan levelling clips, keggen en een levelling tang. Hieronder vertellen we meer over het gebruik in een paar simpele stappen.

Hoe werkt een tegel nivelleersysteem?

Een tegel nivelleersysteem gebruiken is helemaal niet moeilijk, als je maar weet hoe je moet beginnen. Wij hebben in een paar simpele stappen uitgelegd hoe je te werk gaat met een tegel nivelleersysteem, lees je mee?

  •              Stap 1: verlijm de tegels eerst dubbel. Dit wordt eigenlijk in alle gevallen aangeraden en zal ook helpen om het nivelleren soepeler te laten verlopen. Hierdoor kan je de levelling clips gemakkelijker plaatsen in de holle ruimtes bij de tegels. Dit maakt het werkje uiteindelijk makkelijker en je zal sneller klaar zijn. Een win-win situatie dus!
  •              Stap 2: Zorg ervoor dat alle lijm netjes op de achterkant van de tegels geplaatst is voordat je verder gaat met deze stap. Is de lijm netjes verdeeld? Plaats dan de levelling clip onder de tegel en laat deze zijn werk doen.
  •              Stap 3: Het is afhankelijk van de grootte van de tegel hoeveel afstand je moet gebruiken vanaf de kant tot de clip. Doorgaans is dit een centimeter of 5. Let op: de dikte van de clip bepaalt voor een groot deel de breedte van de voeg. Als de clip eenmaal goed onder de tegel zit, schuif je de volgende tegel er tegen aan.
  •              Stap 4: klop de tegels direct aan voor een strakker resultaat.
  •              Stap 5: schuif de keggen in de clips en druk deze goed aan om de tegels gelijk te laten komen. Let op: je kunt de keggen en clips pas verwijderen als de lijm helemaal goed hard is geworden! De keggen zijn herbruikbaar als deze netjes zijn verwijderd.

En voilà! Een prachtige egale vloer is het resultaat. Nu enkel nog een geweldig infrarood paneel ophangen in de badkamer en je geniet van een prachtige, moderne en strakke ruimte. Wat wil je nog meer?

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.