Schuttingen zijn er in alle soorten en maten. Het hebben van een goede tuinafscheiding is onmisbaar. Het bevordert de privacy in de tuin, zorgt voor extra veiligheid en levert beschutting bij extreme weersomstandigheden. Een schutting lijkt in ons land dan ook zo goed als onmisbaar te zijn. Maar voor welke schutting kies je? 

Het aanbod is ongelooflijk groot. Er zijn ongelooflijk veel verschillende materialen om uit te kiezen. Toch geven steeds meer mensen de voorkeur aan de houtbetonschuttigen van rvg-schuttingen.nl. Hardhouten schuttingen bieden ongelooflijk veel voordelen ten opzichte van de traditionele variant. Ben jij dus toe aan een nieuwe erfafscheiding? En overweeg je een hardhout beton schutting te kopen? Maar ben je nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende drie redenen om voor deze schutting te kiezen.

1. Duurzaamheid 


Verreweg het grootste voordeel van een hardhout beton schutting is dat deze ongelooflijk duurzaam is. Ze gaan heel wat jaren mee en kunnen echt tegen een stootje. Waar een traditionele schutting door de jaren heen snel in kwaliteit zal afnemen, zie je dit bij deze schutting veel minder snel gebeuren. Bovendien staat de schutting veel steviger. Dit komt door de betonnen onderplaat. Ook bij hevige storm hoef je dus niet bang te zijn dat de schutting het te verduren krijgt. Bij goed onderhoud geniet je nog heel wat jaren van deze schutting. 

Wist je dat een hout beton schutting ook nog eens de nodige bescherming biedt tegen houtrot? Houtrot is misschien wel je ergste nachtmerrie als je een houten schutting hebt. Dit kan ertoe leiden dat je schutting binnen mum van tijd niet meer stevig staat en zelfs geheel vervangen moet worden. Omdat een hout beton schutting in een betonnen plaat staat, komen ze niet in contact met de grond. Hiermee voorkom je houtrot en is er ook minder onderhoud nodig. 

2. Besparen op de lange termijn 


Als je kijkt naar de aanschafprijs, dan is een gewone houten schutting duidelijk een stuk voordeliger. Hierdoor kan het verleidelijk zijn om toch voor de traditionele schutting te kiezen. Vergeet echter niet dat je ook over de kosten op de lange termijn na moet denken. De gemiddelde levensduur van een hout beton schutting is tussen de tien en vijftien jaar. Soms zelfs nog veel langer. Een traditionele schutting moet je in de tussentijd zeker nog wel een aantal keer vervangen. Op de lange termijn ben je met een hout beton schutting dus een stuk goedkoper uit en bespaar je veel geld.

3. Stevige bescherming 


Een hout beton schutting is veel steviger dan een traditionele houten schutting. Hier kom je niet zomaar doorheen. Dit maakt deze erfafscheiding ook nog eens een heel stuk veiliger. Het houdt ongewenste bezoekers indien nodig eenvoudig op afstand. Dit draagt dus bij aan de algehele veiligheid van jouw woning. Daarnaast hoef je je dankzij die stevigheid niet zo snel zorgen te maken over de weersinvloeden. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.