Door het Nederlandse klimaat kunnen we vaak maar beperkt genieten van onze tuin. Dit terwijl de tuin voor veel mensen hun favoriete plekje is. Mede om die reden kiezen steeds meer mensen ervoor om een tuinkamer te laten plaatsen. Met een tuinkamer kun je niet alleen het hele jaar door genieten van de buitenlucht, er zijn nog meer voordelen. In dit artikel vertel ik je er meer over!

Wat is een tuinkamer?

Het laten plaatsen van een tuinkamer wordt steeds populairder. Maar wat is een tuinkamer nou eigenlijk? Veel mensen verwarren een tuinkamer met een overkapping of veranda, maar er is een belangrijk verschil. Het onderscheidende kenmerk is namelijk dat een tuinkamer volledig is af te sluiten met voor- en zijwanden. Het komt voor dat de tuinkamer wordt geplaatst tegen een zijde van het huis, maar soms wordt de tuinkamer ook vrijstaand in de tuin geplaatst.

De voordelen op een rij

Zoals ik in de inleiding al aangaf, brengt het laten plaatsen van een tuinkamer een hoop verschillende voordelen met zich mee. De meest voornamelijke reden voor het laten plaatsen van een tuinkamer is het feit dat je het hele jaar door kunt blijven genieten van je tuin. Zo ben je niet meer veroordeeld tot de zomer en (vaak slechts een gedeelte van) de lente. Ongeacht het weertype zit je er warm en droogjes bij. Zo heb je nooit meer last van een barbecue die door de regen in het water dreigt te vallen en kun je zelfs het kerstdiner in de tuin organiseren! 

Er zijn echter meer voordelen. Zo zorgt het laten bouwen van een tuinkamer voor een waardestijging van je woning. Hoe groot deze stijging is hangt af van een aantal factoren, zoals het materiaal dat wordt gebruikt en de isolatiewaarde. Een beter geïsoleerde tuinkamer zorgt voor extra comfort en dat betaalt zich uit in een toename van de waarde.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om een tuinkamer te laten plaatsen? Op www.fonteyn.nl vind je alle informatie die je nodig hebt!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.