De vloer legt misschien wel de belangrijkste basis van jouw gehele interieur. Hoewel de meeste vloeren over een lange levensduur beschikken, kom je ook een keer voor het moment te staan dat er op zoek moet worden gegaan naar een vervanger. Ook wanneer je gaat verhuizen is de kans groot dat je uiteindelijk een nieuwe vloer zal gaan leggen. Een geschikte vloer vinden is niet zo makkelijk als het lijkt. Het aanbod is enorm groot, waardoor je precies moet weten wat je nodig hebt alvorens je de juiste keuze kunt maken. Wellicht heb je de afgelopen jaren al veel verhalen over de pvc vloer gehoord. Dat is ook niet zo vreemd, want pvc vloeren behoren tot één van de populairste vloeren van dit moment.

Wil je weten of een pvc vloer kopen écht wat voor jou is? Dan is het een goed idee om je te verdiepen in de verschillende kenmerken van deze vloer. De één is namelijk dol op de pvc vloer en de ander ziet ook dat er mindere kanten aan zitten. Welke voor- en nadelen het zwaarst wegen, hangt met name af van de eigen persoonlijke wensen. Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de pvc vloer voor je op een rijtje.

Lange levensduur

Een groot voordeel van pvc vloeren is dat ze ontzettend duurzaam zijn. De vloer is een stuk sterker dan laminaat of vinyl vloeren. Hierdoor geniet je hier veel langer van en is het dus ook minder snel noodzakelijk om weer een nieuwe vloer te kopen. Dat scheelt belasting voor het milieu én de nodige extra kosten. Win-win!

Mooie vloer voor gezinnen

Wist je dat pvc vloeren ook nog eens uitermate geschikt zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het is dé perfecte vloer in een druk huishouden. Kinderen die rondspringen, af en toe een glas drinken omstoten of iets laten vallen. Daar moet de vloer natuurlijk wel tegen bestand zijn. Een pvc vloer kan dankzij de mooie slijtlaag echt tegen een stootje. Hierdoor treden er nauwelijks beschadigingen op. Daarnaast kan de vloer gemakkelijk onderhouden worden en is het bestand tegen vocht.

Geluiddempend

PVC vloeren worden vaak gelegd in flatgebouwen, appartementen  of in drukke gezinnen. Dit heeft met name met de geluiddempende kwaliteiten van de vloer te maken. In een flatgebouw wil je immers niet dat de buren geluidsoverlast ervaren wanneer de kinderen simpelweg ronddansen. Ook wil je beneden geen last hebben van het geluid van spelende kinderen op hun eigen slaapkamer. In dat geval biedt een pvc vloer de oplossing. Deze werkt geluiddempend, waardoor je minder geluid produceert én hoort.

Nadelen van een pvc vloer?

Maar hebben pvc vloeren dan ook nadelen? Hoewel een pvc vloer over het algemeen goed in de smaak valt, zijn er natuurlijk ook nog altijd een aantal kenmerken die je liever niet zou zien. Gelukkig zijn de meeste nadelen te overzien of op te lossen en kan je zelf bepalen of dit belangrijk genoeg is om de aankoop niet door te laten gaan.

Een van de voordelen is dat een pvc vloer beduidend duurder is dan een standaard laminaatvloer. Hier krijg je natuurlijk wel meer kwaliteit voor. Met een klein budget of wanneer je voor een kortere periode op zoek bent naar een nieuwe vloer, zijn er andere (goedkopere) mogelijkheden beschikbaar.

Ook bij het leggen van de pvc vloer moet er over enkele dingen worden nagedacht. Belangrijk om te weten is dat de vloer erg dun is, waardoor er sneller oneffenheden van de basisvloer doorwerken in het pvc. Daarom is het belangrijk om een pvc vloer enkel op een egale basisvloer te leggen. In sommige gevallen betekent dit dat er een geheel nieuwe ondervloer gelegd moet worden. Dat vergt uiteraard meer tijd dan anders. Uiteindelijk geniet je echter wel van de nodige bijkomende voordelen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.