Je achtertuin en patio zijn onderdelen van je leefruimte, dus je moet ze tuinmeubilair geven dat net zo comfortabel en duurzaam is als het meubilair dat je in de woonkamer gebruikt. Terrasmeubilair dat sterk is, weerbestendig en goed gemaakt, laat je nog jaren genieten van de zomerbries en het samen genieten van de namiddag. Lees verder om te leren hoe je duurzame meubels voor de buitenruimte kunt kiezen.
Vermijd gespleten hout voor weerbestendig tuinmeubilair.

Tuinmeubelen kopen

Tuinmeubelen kopen die duurzaam zijn maar ook voor een natuurlijke esthetiek zorgen, kies je voor houten stoelen, tafels en banken. Houten meubels gemaakt van eucalyptus, ceder en teak zijn de beste opties, omdat ze beter bestand zijn tegen buitenweer dan teenwilgen, dennen of eiken. Teak heeft een duurzaamheidsscore van 100 jaar en ceder- en teakhout zijn van nature resistent tegen insectenschade.

tuinmeubelen kopen

Kies voor roestvast metaal voor duurzaam tuinmeubilair

Bij het zoeken naar betrouwbaar buitenmeubilair is het vaak een goed idee om metalen meubels gemaakt van gietijzer, smeedijzer of aluminium te kiezen. IJzer draagt bij aan de duurzaamheid van meubels, vooral als het een roestbestendige poedercoating heeft. Aluminium tuinmeubel sets zijn van nature roestbestendig en gaan lang mee.

Voorkom schimmel door synthetische vezels voor kussens en hoofdkussens buitenshuis te kiezen
Als je van plan bent om kussens voor de tuinmeubelen te kopen, overweeg dan weerbestendige kussens met ventilatiesleuven en hoge UV-waarden om schade door zon en vocht te voorkomen. Acryl is een schimmelresistente stof die bijzonder lang meegaat, maar kussens gemaakt van vergelijkbare materialen zullen ook bestand zijn tegen natuurlijke slijtage.

Geniet van duurzame kwaliteit met een stevige constructie

Tuinmeubilair vervaardigd met behulp van deuvels, haringen, roestvrijstalen schroeven of messing schroeven gaat veel langer mee dan meubels samengehouden met lijm, spijkers of nietjes. Als de productafbeeldingen niet voldoende details bevatten om te bepalen hoe het meubilair is geconstrueerd, probeer dan klantbeoordelingen te raadplegen om tuinmeubilair te vinden dat voldoet aan de kwaliteitsnormen van anderen.

duurzame kwaliteit

Voer seizoensgebonden onderhoud uit om tuinmeubilair te beschermen

Het beschermen van je terrasmeubilair tegen barre weersomstandigheden in elk seizoen zal de levensduur aanzienlijk verlengen. Tijdens koude seizoenen wanneer je geen buitenruimtes gebruikt, berg je terrasmeubilair op in de garage, kelder of het tuinhuis. Tijdens warme seizoenen, moet u de zitkussens eenmaal per maand wassen met een mengsel van een deel bleekwater, tien delen warm water en een paar druppels afwasmiddel. De materialen voor het tuinmeubilair vereisen over het algemeen geen speciale behandeling. Smeedijzeren meubels moeten bijvoorbeeld een paar keer per jaar worden gewassen en in de was gezet. Aluminium tuinmeubilair vormt zijn eigen natuurlijke, beschermende oxidelaag als het buiten is, dus afspoelen met je tuinslang is voldoende.

Tuinmeubelen kopen doe je niet alleen voor de tuin

Tuin, huis en het voortuintje moeten een geheel vormen. Kijk dus goed naar de stijl van alle meubilair, apparaten en accessoires in en rond het huis, en ook naar de uitvoering. Ook de kleuren in en rond het huis, en mogelijk zelfs de kleuren in de straat zijn belangrijk. Het aanzien, comfort en gemak van je woonomgeving staat op het spel!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.