Oude planten eruit, nieuwe erin!

Je gaat het groots aanpakken, jouw achtertuin krijgt een grote opknapbeurt. Je gaat deze tuin opnieuw inrichten en aanplanten. De eerste stap is bekijken hoeveel geld je kunt en wilt besteden. Ga je zelf de klus klaren? Je krijgt vanzelf groene vingers als jij de uitdaging aan gaat. Je zult er veel plezier aan beleven. En ook mooi meegenomen is besparen op kosten van een hovenier. Om houvast te hebben maak je een tuinplan. Dat zou je kunnen doen als het weer buiten te slecht is om in je tuin te werken. Online kun je veel info vinden en tips voor een rigoureuze aanpak van jouw tuin. Je kunt die basis gebruiken en daar je eigen wensen en eisen in meenemen. De meest inspannende werkzaamheden zullen het verwijderen, het uitgraven van bestaande bomen en struiken zijn, maar daarna wordt het pas echt leuk. Je gaat nieuwe planten uitzoeken in het tuincentrum of online. Met je tuinplan bij de hand kun je gericht zoeken op hoogte en breedte, de standplaats, kleur enz. Tip: oude planten met een emotionele waarde laat je staan of je plant deze in je voortuin. Ook een flinke snoeibeurt kan ervoor zorgen dat deze planten in je nieuwe tuinplan terug kunnen komen. Denk goed na voordat je oude en grote bomen en struiken eruit haalt. Het duurt namelijk jaren voordat een nieuwe plant deze afmeting heeft.

Andere indeling achtertuin

De kinderen zijn groot, de speelplekken in de tuin kunnen gezellige loungeplekken worden. Je hoeft geen rekening meer te houden met voetballende kinderen. Jouw tuin kan een totaal andere uitstraling krijgen. Ga voor inspiratie online de diverse mogelijkheden bekijken of bezoek jouw tuincentrum. Een tuin inrichten is zoals dat bij een interieur het geval is, heel veel kijken naar andere tuinen, accessoires en mogelijkheden in een tuin. Een tuin met bloemen en vaste planten, of een tuin met heel veel rozen, een waterpartij in de tuin, een tuinhuis, een terras in de zon en een in de schaduw, een hangmat, een groentetuin, een verticale kruidentuin tegen een lelijke muur enz. Het zal best moeilijk zijn om een keuze te maken. Maak een tekening of schema met de planten en accessoires die jij zeker in je tuin wilt zetten. De puntjes op de i zetten kan achteraf. Houd er bij de aanplant rekening mee dat planten groeien, zowel in de hoogte als in de breedte

indeling achtertuin

Diverse gezellige zitplekjes

Realiseer enkele gezellige zitplekjes, zodat jij vanuit verschillende kanten van je tuin kunt genieten, maar ook dat je in de zon en in de schaduw kunt zitten. Natuurlijke zitjes van hout zullen minder opvallen in jouw tuin en in het geheel opgaan. Een tuinset met vrolijke kussentjes daarentegen zal blikvanger zijn. Is er te weinig schaduw in jouw tuin dan kun je schaduwdoeken ophangen voor jezelf en voor kwetsbare planten. Een overdekte zitplaats is erg prettig als je tot in de kleine uurtjes buiten wilt blijven. Je creëert hiermee nog meer mogelijkheden. Zwoele regenachtige avonden breng je gewoon buiten door. Het is gezellig barbecueën als je overdekt kunt zitten, desnoods met een terras verwarmer of vuurkorf. Extra zitplekjes betekent niet dat je alles moet verharden, ook met houtsnippers bijvoorbeeld kun je een leuk zitje maken of door extra stevig gras te zaaien of grasmatten te leggen. Minder verharden en meer groen in je tuin, je weet waarom! Help de natuur en de insecten, maar ook jezelf, want meer groen ontstrest. Je realiseert een prachtige natuurlijke plek achter je huis. Wonen in de natuur, het ligt binnen je bereik. Je kunt er zelf zoveel aan bijdragen door jouw achtertuin op de juiste manier in te richten. Kies jij ook voor de terrasoverkapping van Foravida.nl? Je gaat er geen spijt van krijgen want zo ben je nog vaker buiten!

terrasoverpakking

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.