Zonnepanelen kopen is een goed idee. Hiermee draag je je steentje bij aan het milieu en geniet je ook nog eens van een enorm groot financieel voordeel. Bovendien wordt het kopen van zonnepanelen steeds populairder en is de verwachting dat de prijzen hiervan de komende jaren daardoor ook zullen stijgen. Daarom is nú het moment om zonnepanelen te kopen. Niet twijfelen, gewoon doen! Ben jij van plan om je aan deze grote investering te wagen? En ben je benieuwd waar je op moet letten. Hier zijn 3 handige tips bij het kopen van zonnepanelen.

1.         Welke zonnepanelen heb ik nodig?

De techniek heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan. Daardoor is er tegenwoordig ontzettend veel mogelijk. Zonnepanelen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en bovendien vrijwel voor ieder dak geschikt. Of je nu kiest voor dunne film panelen of een standaard formaat, aan de efficiëntie zal het tegenwoordig niet meer liggen.

Natuurlijk kun je niet zomaar zonnepanelen kopen en verwachten dat deze op je dak passen. Het is niet voor niets dat er enorm veel verschillende zonnepanelen verkrijgbaar zijn. Dit komt met name doordat niet ieder dak even geschikt is voor zonnepanelen en door net een andere variant te kiezen, je toch nog van voldoende rendement kunt profiteren.

Welke zonnepanelen je nodig hebt is van heel veel verschillende zaken afhankelijk. Het is daarom goed om contact op te nemen met een leverancier in zonnepanelen en vervolgens samen te bekijken welke zonnepanelen de beste keuze zijn en hoeveel je er nodig hebt. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

2.         Subsidies aanvragen bij de gemeente

Helaas is er tegenwoordig geen sprake meer van een landelijke subsidie voor zonnepanelen. Dit was voorheen wel het geval, maar de vraag naar zonnepanelen en dus ook subsidies werd zó groot dat de overheid dit niet meer wilde bekostigen. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen subsidies meer beschikbaar zijn. Veel gemeentes verstrekken nu namelijk zelf subsidies om het verduurzamen van de woningen in hun gemeente te stimuleren.

Daarom kan het zeker geen kwaad om een subsidie zonnepanelen aan te vragen bij jouw gemeente. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt en hiermee bespaar je al snel tientallen tot honderden euro’s.

Wist je dat het ook nog eens voor iedereen mogelijk is om de btw van de zonnepanelen terug te vragen? Dat levert ook al snel een aantrekkelijk voordeel op.

Subsidies voor zonnepanelen

3.         Levensduur zonnepanelen

Van zonnepanelen kun je verwachten dat de levensduur goed op orde is. Toch zijn er natuurlijk ook uitzonderingen bekend. De levensduur is natuurlijk wel van essentieel belang. Want hoe langer de zonnepanelen mee zullen gaan, hoe groter het financiële voordeel uiteindelijk is. Je kunt rekenen op een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Alles wat je bespaart in de jaren hierna vormt dus een leuk spaarpotje. Maar hoe lang horen zonnepanelen gemiddeld mee te gaan.

Goede zonnepanelen gaan tegenwoordig gemiddeld 25 jaar mee. Dan zijn er natuurlijk ook nog uitschieters naar boven of beneden. Bij de aankoop van nieuwe zonnepanelen is het daarom ook belangrijk om naar de eventuele garantieperiode te vragen. Zo weet je zeker dat je van een financieel voordeel profiteert en eventuele mankementen door de leverancier worden opgelost.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.