In meer en meer interieurs zie je elementen met een knipoog naar vroeger. Er is een duidelijke trend om items die een nostalgisch gevoel oproepen te verwerken in je inrichting. Dat kan een retro kastje zijn, of een klassiek tafeltje van oma, maar juist de stoere accessoires die aan de vroegere industriële tijd doen denken worden vaak gebruikt.

Het stoere, sobere karakter en de eerlijke materialen spreken veel mensen aan. De simpelste manier om iets van die sfeer aan je interieur toe te voegen is met een industriële lamp. Hang één of twee grote industriële lampenkappen boven de tafel en je hele eethoek krijgt een andere uitstraling. Het fijne van dit type lamp is ook dat ze in hele grote formaten te krijgen zijn. Dus ook boven een extra grote eethoek, of vergadertafel op het werk, passen ze goed en zorgen voor voldoende licht. Je kunt niet alleen kiezen voor industriële plafondlampen, maar er zijn ook tafel- en wandlampen, of bijvoorbeeld een stoere vloerlamp, in deze stijl te krijgen. Zo kun je al je verlichting in dezelfde stijl houden.

Robuust en stoer

Ben je wel tevreden over je interieur, maar wil je het net een wat stoerder tintje geven? Dan zijn de industriële lampen een ideale toevoeging. Door de grootte van de lampen en het materiaal zien ze er robuust en stoer uit.

Bij een industriële plafondlamp denk je direct aan de grote kap in de vorm van de oude fabriekslampen. Maar ook de kabels mogen gezien worden bij lampen in deze stijl. Erg stoer zijn de grote industriële kappen aan ruige kettingen, of aan een stalen kabel. Deze opvallende ophanging draagt bij aan het vintage effect van de lampen.

Ze zijn ook perfect te combineren met andere elementen uit een industriële inrichting, zoals een gietvloer, onbewerkte stenen muren, leidingen die gezien mogen worden en materialen als staal, beton en onbewerkt hout.

robuust en stoere lamp

Met een ruig randje, of strak afgewerkt

Vind je de ruige materialen en in het oog springende kabels net een beetje te, dan zijn er ook industriële plafondlampen met een strakker afgewerkt uiterlijk. Een gladde metalen kap geeft net een wat strakker effect aan de lamp, net als de keuze voor andere ophangkabels. De metalen kappen kunnen bij diverse winkels in verschillende kleuren besteld worden, of in een kleur voor je gespoten worden. Zo kun je de lampen perfect afstemmen op de rest van je inrichting.

Maak jouw ideale mix van stijlen

Een volledig industrieel interieur spreekt niet iedereen aan. Veel mensen vinden dat net wat te ruig, of niet warm genoeg. Maar industriële plafondlampen zijn door alle afwerkingsmogelijkheden niet alleen geschikt voor een volledig industrieel interieur. Door het eerlijke materiaal en de simpele vorm zijn het echte kameleons qua uitstraling. Ze passen daarom goed bij alle stijlen waar je ook dezelfde materialen, of andere pure materialen terugziet. Voorbeelden van stijlen waar ze vaak succesvol mee gemixt worden zijn modern, klassiek, landelijk en Scandinavisch. Maar ook in andere stijlen kun je mooie combinaties maken met de industriële lampen en alles net een wat stoerder tintje geven. Door het mixen van stijlen creëer je een eigentijdse, persoonlijke stijl waar jij graag in thuiskomt.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.