Zodra je problemen krijgt met het op- en afgaan van een trap, zullen je dierbaren niet gerust zijn als je naar boven of beneden gaat. Je zou op een kwade dag, door een val van de trap, behoorlijk lichamelijk letsel op kunnen lopen. Om jezelf te beschermen, wanneer je naar boven of beneden wilt gaan en het lopen niet goed meer gaat, kan een traplift uitkomst bieden. Door de aanschaf van de traplift zal dat niet alleen jezelf een rustig en veilig gevoel bezorgen, maar zeker ook je dierbaren. Door een traplift kun je langer in je huis blijven wonen, wanneer bijvoorbeeld boven de slaapkamer en badkamer is. Je wilt niet graag verhuizen naar een geheel gelijkvloerse woning. Ondanks dat je moeilijker loopt, kun je je toch vrijer bewegen met een traplift. Je hoeft geen rekening te houden met de gevaarlijke treden. Ook is het niet nodig om je druk te maken over het probleem wat er gebeurt als de stroom uitvalt en je halverwege de trap bent. Ondanks de stroomuitval zal een traplift gewoon blijven werken, omdat hij namelijk onafhankelijk is van het lichtnet.

De aanschaf van een traplift is goedkoper dan verhuizen

Wanneer je een traplift huurt of koopt, zul je in beide gevallen waarschijnlijk veel moeten betalen. Een traplift is kostbaar, zeker wanneer er een of meerdere bochten in de trap aanwezig zijn. Toch kun je ervan uitgaan dat de aanschaf van een traplift goedkoper is dan wanneer je gaat verhuizen. Je kunt, wanneer je een traplift wilt aanschaffen eerst de onderlinge kosten van meerdere leveranciers vergelijken. Door de verschillende leveranciers onderling te vergelijken wordt het gemakkelijker om een goede en voordelige keus te maken. Wanneer je een traplift bestelt bij Traplift van Triwatrapliften.nl krijg je niet alleen een goede voorlichting, maar is ook de prijs aantrekkelijk vergeleken met andere leveranciers. Een traplift kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt dan alleen voor personen. Hij kan ook worden gebruikt wanneer er zwaardere voorwerpen naar boven moeten worden gebracht. De zware goederen kunnen gewoon in de stoellift worden geplaatst, waarbij je wel rekening moet houden met de totale belastbaarheid van de lift.

aanschaf traplift

Is een traplift belasting aftrekbaar?

Wanneer je besloten hebt om een traplift aan te schaffen wil je graag vooraf weten wat het je gaat kosten. In veel gevallen zal een traplift vergoed worden vanuit het WMO. Deze vergoeding geldt niet voor iedereen. De vergoeding vanuit het WMO is niet altijd gunstig. Afhankelijk van je inkomen betaal je een eigen bijdrage. Wanneer je door de eigen bijdrage meebetaalt aan de aanschaf van je traplift, dan mag je dat bedrag niet in mindering brengen op je inkomstenbelasting. Voor hen die een hoge bijdrage betalen is dat een flinke domper. Het bedrag kan in enkele gevallen wel oplopen tot bijna het volledige aankoopbedrag. Wanneer je echter besluit de traplift zelf te kopen, kun je een belastingvoordeel hebben die kan oplopen tot zelfs 60%. Je mag in dit geval het aankoopbedrag aftrekken van je inkomstenbelasting. Dat kan dus een flinke besparing opleveren. Door er zelf een te kopen, heb je ook meer keuzes tussen de verschillende modellen en designs.

Traplift een uitkomst

De aanschaf van een traplift is een grote stap. Je geeft dan in feite toe dat je moeilijk kunt lopen en dat is voor veel personen een moeilijke stap. Ben je echter over de drempel heen dan zul je zien dat een traplift een uitkomst is. Oudere mensen kunnen er dankbaar gebruik van maken, maar ook die groep personen die een lichamelijke beperking hebben. Je kunt met het stoeltje van de traplift naar boven gaan of met een plateaulift voor rolstoelgebruikers. In beide gevallen is het een veilige manier om naar boven te gaan.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.