Na wellicht al 6 maanden niet meer gesport te hebben of wellicht al langer, is het nu klaar met de excuses. Je moet weer aan de bak. Denk vooral niet na over de dingen die niet mogelijk zijn, maar aan de dingen je nog wel kunt doen. Zo kun je prima thuis fit blijven, zonder dat je daarvoor veel kosten en spullen voor hoeft aan te schaffen. In dit artikel zoomen we in op welke oefeningen zonder gewichten mogelijk zijn of kijken we naar de oplossingen die dumbbells wellicht voor je kunnen zijn.

Buikspieroefeningen

Hoewel buikspieroefeningen in veelvoud verkeerd worden uitgevoerd, is het wel een mooie gelegenheid om buikspieren trainen gewoon thuis te doen. Zonder apparaten is dat goed te doen en kun je bijvoorbeeld sit-ups doen. Daarbij is het wel belangrijk dat je de oefeningen juist uitvoert, want verkeerde sit-ups zorgen voor rugpijn. Het trainen van je buikspieren zorgt niet voor een verbranden van plaatselijk vet of voor een sixpack, maar kan je core wel verstevigen. Het is ook beter om je core goed te trainen, dan specifiek en enkel de buikspieren goed te onderhouden.

Benen trainen

Het trainen van de benen wordt nog wel eens overgeslagen of als niet prettig ervaren, maar is wel iets dat je goed moet onderhouden. De benen zijn de basis van de rest van je lichaam en moeten goed in shape zijn. Je kunt squats uitvoeren, zonder gewichten. Zogeheten Air squats zijn een mooie oefening om je benen goed te trainen. Andere succesvolle oefeningen zijn lunges en bijvoorbeeld de wall sit. Met je rug tegen de muur in neutrale houding en door je knieën zakken tot je bovenbenen horizontaal staat.

Armen en schouders trainen

Hoewel het lastiger kan zijn om je armen te trainen zonder gewichten is het zeker een optie. Ter vervanging van dumbbells kun je bijvoorbeeld gebruik maken van gevulde flessen water. De bicep curl of tricep extension zijn mooie voorbeelden van oefeningen van armen trainen. Tuurlijk, met twee stuks dumbbells kun je jezelf wellicht wat meer uitdagen maar niet per se nodig. Helemaal niet voor de beginnende sporter. Online staan veel goede tutorials en voorbeelden van oefeningen die goed zijn voor verschillende spiergroepen. Bekijk even goed naar de uitvoering en probeer jezelf lekker uit te dagen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.