Is de huidige trap toe aan vervanging maar wil jij geen nieuwe trap kopen? Dan zijn er nog tal van opties die er voor kunnen zorgen dat je je trap kunt opknappen. De trapleuning zou je bijvoorbeeld kunnen vervangen, of je kunt een trap bekleden. Hoe dan ook, je komt er wel uit wat je graag wilt, maar eerst maar eens nagaan wat er allemaal kan. Je hebt momenteel alle tijd om daar achter te komen en dan kun jij daardoor je keuzes maken en kijken hoe dat het uiterlijk zal veranderen.

Schilderen of bekleden?

Misschien heb je nou een trap die geschilderd moet worden, maar wil je daar vanaf. Je zou dan de keuze kunnen maken om de trap te bekleden. Dit kan op tal van manieren en met verschillende materialen en kleuren. Het zal er in ieder geval voor zorgen dat het een stuk warmer oogt. Maar een trap schilderen kan ook en dit kun je zelf doen of laten doen, maar het zal hoe dan ook zorgen dat het als nieuw oogt. Welke keuze je maakt hangt ook af van hoe je het schoon wilt kunnen maken. Een keer een natte doek er over na schilderwerk of iedere keer de trap stofzuigen als je hem hebt laten bekleden, dat is wel een item om over na te denken.

Bekleding en vloeren

Het kan zijn dat je ook met andere onderdelen in je interieur bezig bent. Wanneer de trap bijvoorbeeld in de hal of de woonkamer uit komt, is het ook goed om eens te bekijken hoe dat het meer een geheel wordt. Dit kan dan door bijvoorbeeld de vloeren en de trap bekleding op elkaar af te stemmen. Hierdoor wordt het nog rustiger, het wordt een geheel en het oogt dan echt compleet.

trap bekleden

Schilderen en opknappen maar

Als de trap is opgeknapt dan wil je misschien de ruimte er omheen ook wel aanpakken. Daarbij zou je dan kunnen denken aan het schilderen van de muur of een plafond, of je gaat stucen. Het ligt er maar net aan waar je van houdt, maar het zal allemaal wel prachtig ogen als het in een geheel wordt aangepakt. Je kunt dan ook maar beter proberen alles in een keer te doen, omdat je dan maar een keer in de rommel zit.

Denk aan de afwerking

Wat vaak vergeten wordt, is de afwerking van de trap. Vaak wordt er vol goede moed begonnen aan het opknappen van de trap, maar de afwerking is net zo belangrijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat alles netjes is afgewerkt en compleet is. Dit is namelijk wat je iedere keer weer ziet als je er gebruik van maakt. Besteed daar daarom ook de nodige tijd aan, zodat alles netjes is en je er weer jaren tegenaan kunt.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.